A koronavírus sokak életét nehezíti meg világszerte, hiszen az egyre több helyen bevezetett biztonsági korlátozó intézkedések, az elrendelt karantén, az önkéntesen vállalt elszigetelődés vagy a kötelezően kiszabott home office alaposan felborította az emberek hétköznapjait. Ez sokakat meg is visel, de vannak olyanok is, akik igyekeznek a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből, sőt, egyenesen javult a produktivitásuk.

Utóbbi csoportba tartozik milliók kedvenc fantasy írója, George R. R. Martin is. Az A tűz és jég dala sorozat szerzője hosszú évek óta adós a rajongóknak egy újabb kötettel, a Winds of Winterrel. Már akkor is dolgozott rajta, amikor Barack Obamát beiktatták, szóval valóban régen húzódik már a projekt.

Az író a minap új blogbejegyzést tett közzé, amelyben bejelentette, ő is elvonult a világtól, hogy egy fel nem fedett helyszínen vészelje át a nehéz időket. Mindössze egyetlen munkatársával tartja a kapcsolatot, nem megy be a városba, nem érintkezik vagy találkozik senkivel személyesen. Ezekre az óvintézkedésre nagy szükség is van, hiszen korából fakadóan George R. R. Martin is a kiemelten veszélyeztetett kategóriába esik: 71 éves.

Ha viszont a négy fal között rekedt, igyekszik hasznosan tölteni az időt. A blogbejegyzéséből kiderül, hogy „több időt tölt Westerosban, mint a valóságban”. Vagyis minden nap ír, dolgozik, halad az új regénnyel. Persze az nem árulta el, hogy mégis hol tart a munka, így a rajongók továbbra is csak reménykedhetnek, hogy lassan végre tényleg egyenesbe kerül a projekt és a belátható jövőben a könyvesboltok polcain landol A tűz és jég dala legújabb felvonása. A széria eddig öt kötetet ölel fel: Trónok harca, Királyok csatája, Kardok vihara, Varjak lakomája és Sárkányok tánca. George R. R. Martin jelenleg a hatodik köteten dolgozik, de már tervben van a hetedik, az A Dream of Spring is.