Háborús fotós lesz Jennifer Lawrence-bőlA kép forrása: Lionsgate

Jennifer Lawrence alakítja a háborús fotóst Steven Spielberg filmjében.

A Warner Bros pontot tett az ügy végére, így most már biztos, hogy a stúdió égisze alatt készült el neves háborús fotóriporter, Lynsey Addario memoárjának adaptációja, az It’s What I Do: A Photographer’s Life Of Love And War.

Miután a New York Times részletet közölt Addario életrajzából, Hollywood egyből lecsapott a sztorira. A licitálók között volt a Working Title, akik Reese Witherspoonnak akarta a szerepet, Darren Aronofsky, aki Natalie Portmant látta volna szívesen, de a Weinstein Company is kivetetette rá a hálóját. A jogok végül a Warnernél landoltak, akik a rendezői posztra Spielberget, a főszerepre pedig Lawrence-t találták a legjobb választásnak.

Addario Pulitzer-díjas újságíró, aki a 9/11-et követő invázió során Afganisztánból tudósított a háborúról, de dolgozott Darfúrban, Irakban és Kongóban is. Nevét akkor ismerték meg világszerte, amikor Kadhafi katonái három újságíró kollégájával együtt elrabolták.

A projekt ígéretesen hangzik, azonban Spielberg határidőnaplója elég sűrű a következő évekre, így jó eséllyel nem készül el egyhamar a film.