Halálosan megfenyegették J.K. Rowlingot

A Harry Potter könyvek szerzője, J. K. Rowling az utóbbi időben főként amiatt került a címlapokra, hogy megosztotta a transz közösséggel kapcsolatos gondolatait, ám úgy tűnik, hogy a szerzőt nem csupán egyszerű verbális támadások érik emiatt.

Rowling a napokban a Twitteren osztott meg néhány jelenetfotót egy videóból, amelyben az előadó morbid üzenet kíván közvetíteni Rowling irányába. “J.K., remélem, hogy beférsz egy halottas kocsiba” - olvasható az egyik képen.

“Attól tartok, nem tudok minden gyilkossági fenyegetésnek hangot adni, hiszen olyan sokan vagytok, én pedig egy elfoglalt nő vagyok, de ez megérdemel egy említést a kilencvenes évek rave-hangulata miatt” - írja Rowling a Twitteren.

A halálos fenyegetéseket egyébként mind Rowling rajongói, mind pedig kritikusai elítélik, azt viszont fontosnak tartották kiemelni, hogy a szerzőnek sem kizárólag a keményebb hangokat kellene kiemelni, mivel az általa felvetett témával kapcsolatban nagyon is mérvadóak a kulturáltabb módon megfogalmazott vélemények.