Hamistanúzás miatt indult nyomozás Amber Heard ellen

Úgy tűnik, továbbra sem csillapodnak a kedélyek Johnny Depp és Amber Heard körül. A sztárpár viharos válását még viharosabb pereskedés követte, amelynek első menetét végül a színésznő nyerte, de még mindig folyamatban van a Johnny Depp által indított rágalmazási per. Emellett újra reflektorfénybe kerülhet a 2015-ös csempészési botrány is.

Még 2015-ben, a pár válása előtt pattant ki a botrány, amely szerint Amber Heard illegálisan csempésztbe be Ausztráliába a pár két Yorkshire terrierjét, Pistolt és Boot. Johnny Depp épp ott forgatta legújabb filmjét, ám a színésznő utazása előtt nem készültek el időben a kutyák papírjai. És bár Johnny Depp asszisztense többször is figyelmeztette a színésznőt a helyzetről, ő mégis magával vitte a kutyákat. Ebből aztán jó nagy botrány kerekedett, amelynek végén a két kutyát vissza kellett szállítani az USA-ba, Amber Heardet pedig csempészéssel vádolták meg.

Amber Heardet végül 1000 dolláros óvadékért cserébe szabadon engedték és nem is folytatódott az ügy. Egészen mostanáig. Most ugyanis kiderült, hogy új tanúk meghallgatását indítványozta az ausztrál bíróság. Ha sikerül új tanúkat találniuk, akkor folytatódhat a per.

Ezzel kapcsolatban a Johnny Depp ingatlanügyeit intéző Kevin Murphy lehet a kulcsfigura, ő ugyanis már korábban is vallott róla, hogy a színésznő hamis tanúzásra kérte, sőt, zsarolta. Murphy elmondása szerint ugyanis ő többször figyelmeztette a kutyák papírjainak hiányára, vagyis Amber Heard hamisan állította azt korábban a bíróságon, hogy nem tudott a dologról. A színésznő emellett azzal zsarolta Murphyt, hogy amennyiben nem vállalja magára a hibát, akkor könnyen munkaügyi problémái adódhatnak.

Amber Heard ügyvédei gyorsan reagáltak a per lehetséges folytatására. Elmondásuk szerint nem hiszik, hogy most újra fel akarják venni a pert olyan vádak és vallomások alapján, amelyeket egy másik perben a Londoni Legfelsőbb Bíróság egyszer már elutasított.

Amennyiben tényleg megvádolják a színésznőt hamis tanúzással és hamis tanúzásra való felbújtással, illetve e vádakban bűnösnek is találják, akár 14 év börtönbüntetést is kaphat.