Hatalmas kitüntetésben részesül Mads Mikkelsen

Mads Mikkelsen kapja az Aranyszem-díjat az idei Zürichi Filmfesztiválon.

A szeptember 28. és október 8. között zajló eseményen a színész október hatodikán veszi át az elismerést, ugyanezen a napon pedig egyúttal bemutatják legújabb filmjét, a Nikolaj Arcel rendezésében készült The Promised Land.

A produkció nem mellékesen már most pozitív kritikai fogadtatásban részesült, Guy Lodge, a Variety szerzője az alábbiakat írta róla: “A történelmi tényekben gyökerező, de mesekönyvszerű romantikával és hetyke ‘rajzfilmes gonoszsággal’ feldobott, kerek-perec élvezetes velencei versenyfilm végül minden maradék komolyságát Mads Mikkelsen kifejező, fából faragott arcának köszönheti.”

“Mads Mikkelsen egy nagyon karizmatikus színész, aki mindig teljesen belemerül a karaktereibe, és a külsejével és fizikai teljesítményével magával ragadja a közönséget. Egyszerre sugárzik belőle az erő és néha a sebezhetőség, és főszereplőként képes a filmeket A-tól Z-ig végigvinni, ahogyan azt legutóbbi, The Promised Land' című alkotásban is teszi” - méltatta a színészt Christian Jungen, a rendezvény művészeti igazgatója.