Ha minden a tervek szerint alakul, akkor nagyjából egy év múlva kezdődhetnek el a legújabb Star Wars sorozat forgatási munkálatai. Persze ehhez még sok feltételnek teljesülnie kell, de ha végül révbe ér, az Star Wars: Obi-Wan Kenobi széria akár túl is ragyoghatja a többi Star Wars projektet is. És könnyen lehet, hogy ebben egy rég nem látott karakter is közrejátszik majd.

A sorozat természetesen az Ewan McGregor által megformált Obi-Wan Kenobiról fog szólni, azt viszont még nem nagyon lehet tudni, hogy pontosan milyen eseményeket dolgoz majd fel. A projekt nemrégiben új showrunnert és forgatókönyvírót kapott Joby Harold személyében, aki a pletykák szerint érdekes ötlettel rukkolt elő.

Behozná a sztoriba Obi-Wan tanítványát, Anakin Skywalkert is. És őt természetesen Hayden Christensen alakíthatja majd. Egyelőre csak pletyka szinten lehet arról hallani, hogy a színész és a Disney tárgyalnak egy esetleges szerepről. Hivatalos bejelentésre – ha lesz ilyen egyáltalán – augusztus vége előtt aligha lehet számítani, ekkor lesz a tervek szerint a Star Wars Celebration rendezvény, ahol több nagy leleplezésre is sor kerülhet.

Ha valóban egymás tenyerébe is csapnak a felek, akkor sem lehet tudni, hogy Anakin mekkora szerepet is kaphat majd a sorozatban. Könnyen előfordulhat, hogy csak egy kisebb mellékszerepről van szó, esetleg csak egy cameóról, de azt sem lehet kizárni, hogy komolyabb hatása lesz az eseményekre. Azt viszont érdemes szem előtt tartani, hogy a széria kimondottan Obi-Wan Kenobiról fog szólni, és nem Anakin Skywalkerről vagy Darth Vaderről.