Hazánkba is jön a Harry Potter-könyvek szerzőjének tévésorozata

                C.B. Strike egy háborús veteránból lett magándetektív, aki egy kis irodában működik a londoni Denmark Streeten. Bár mind testileg, mind lelkileg sérült, az az egyedi tapasztalat és háttér, amellyel katonai nyomozóként rendelkezik, kulcsfontosságú azoknak az összetett bűntényeknek a megoldásában, amelyekbe a rendőrség bicskája beletörik.

                A Harry Potter szülőanyjának, J. K. Rowlingnak Robert Galbraith álnéven írt bestsellerein alapuló, C.B. STRIKE című hétrészes CINEMAX-sorozat június 1-én, pénteken egyszerre lesz elérhető az HBO GO-n. A BBC One-nal együttműködésben készült sorozatban Tom Burke (“Csak Isten bocsáthat meg”) alakítja Cormoran Strike magánnyomozót, míg Holliday Graingert (“Borgiák”) Robin Ellacott szerepében láthatjuk, aki Strike új asszisztense és tanítványa.

                A C.B. Strike: Halálos fehér első három – egyenként egyórás – része a regénytrilógia “Kakukkszó” című első kötetén alapul, ezt követi “A selyemhernyó” és a “Gonosz pálya” című kötetek adaptációja két-két egyórás epizódban. A 3 kötet már megjelent a Gabo Kiadó gondozásában és júniusban újra elérhetőek lesznek a könyvek, ezúttal a sorozat plakátjával.

(HBO)