HBO sorozat lesz az egyik legnépszerűbb videojátékból

Már van a Sonynak és a Naughty Dog játékfejlesztő stúdiónak egy tíz éve húzódó videojátékos moziprojektje, az Uncharted. Most úgy tűnik lesz még egy, de remélhetőleg ez nem húzódik el ennyire. A legfrissebb hírek szerint az HBO készít sorozatot a stúdió másik nagy sikerjátékából, a The Last of Usból.

A The Last of Us eredetileg még 2013-ban jelent meg PlayStation 3 konzolokra, és világszerte hatalmas sikert aratott. Ehhez képest a stúdió sokáig elzárkózott a folytatástól (legalábbis nyilvánosan), de immár csak hónapokra vagyunk a második rész premierjétől.

Az első játék sikere meghozta a kedvet a mozikészítéshez is, sokáig arról lehetett hallani, hogy Sam Raimi közreműködésével ebből is mozifilm készülhet. Nos, a legfrissebb hírek szerint az a projekt kútba esett, de lett helyette másik: az HBO, a Sony, a Naughty Dog és a PlayStation Productions közreműködésével készülhet el a játék világában játszódó sorozat.

Bár a színészekről még korai lenne beszélni, a projekt producerei már ismertek: a Csernobilt is készítő Craig Mazin mellett felügyeli majd a munkát a Naughty Dog stúdiót vezető Neil Druckmann, Carolyn Strauss, valamint Evan Wells is.

A történet jó eséllyel az első játék eseményeire épül majd, de lehetnek benne átfedések a jelenleg készülő második résszel is. A világot egy gyógyíthatatlan betegség pusztította el, amely a fertőzötteket vagy megölte, vagy mutáns lényekké változtatta. A megmaradt emberek karanténzónákban tengődnek. Egy nap felbukkan egy tizenéves lány, akiről azt beszélik, hogy immunis a betegségre, de éppen ezért az élete veszélyben van. Ő Ellie, akit egy megtört családapa (aki elveszítette a teljes családját) próbál meg kijuttatni a karanténzónából és a veszélyes vidékeken keresztül egy kutatócsapathoz vinni, akik megalkothatják az ellenszert.

Egyelőre nem tudni, hogy a sorozat mennyire szorosan kötődik majd a játék történetéhez, ahogy azt sem, hogy mikor kezdődik a forgatás, illetve mikor debütálhat az első epizód.