Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
95
Filmadatlap
 
28
Szereplők
45
Vélemények
15
Képek
9
Videók
Csernobil
 
iq.csabi   2020. 02. 23.

legújabb vélemény

Rettentően jól bemutatja az akkori helyzetet. Nem szépít és nem túloz, a kész tényeket mutatja. Kötelező darab!

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 06. 07.

a nap véleménye

A sorozat, amely új utat nyitott

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Nem is tudom, hol kéne elkezdeni, hiszen éppen csak elkezdődött és robbant be a nagyvilágba, máris vége lett. Sok ember már biztosan várt egy ehhez hasonló sorozatot, amely az 1986. április 26-án, a Csernobil és Pripjaty városok melletti Vlagyimir Iljics Lenin atomerőműben történteket dolgozza fel, de olyan nézőket is leültetett a fotelba, akiket nem vonzott a több mint 30 évvel ezelőtti katasztrófa, hiszen a rendező, Craig Mazin és a stáb elképesztő minisorozatot tett le az asztalra. Olyan apró dolgokra is odafigyeltek, hogy minél jobban átadja a nézőnek azt a katasztrófát, ami máig érződik és hatással van ránk; minden elismerést megérdeme... több»


 
HETEDIK   2019. 06. 18.

A szocializmus ára

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Rengeteget megtudtam a katasztrófáról a sorozat által, olyan dolgokat is, amiket álmomban sem gondoltam volna. Hihetetlen, hogy az atomerőmű vezetői hogyan próbálták eltusolni a nyilvánvalót, közben pedig erre mennyi élet ráment, na meg milyen iszonyatos mennyiségű szennyezőanyag jutott a légkörbe mindeközben. Ne legyenek kétségeink, a mai napig hatással van életünkre és az egész világ életére ez a felfoghatatlan katasztrófa, gondolok a rengeteg rákos megbetegedésre, ki tudja, ebből mennyi írható még ma is Csernobil számlájára! A sorozat ügyesen kezd, nem mutatja meg egyből, mi vezetett a robbanáshoz, a kirakós az ötödik résszel lesz csak te... több»

 
MP170506   2019. 05. 09.

Az első rész alapján nagyon jó kis rövidke sorozatnak ígérkezik. Szörnyű képek tárultak az ember szeme elé, megrázó, feszült alkotás. Szörnyű belegondolni, hogy milyen döntések születtek, akkor abban a helyzetben és miért...

 
Puncs   2019. 11. 30.

A 2019-es év legjobb sorozata

:::CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: A HBO mindössze öt részből álló sorozata egyszerűn zseniális. Nem csoda, hogy a 2019-es éve ettől a sorozattól volt hangos. Szinte dokumentarista pontossággal rekonstruálja a szörnyű katasztrófát, ugyanakkor az emberi történetekről sem feledkezik meg. Utóbbi hozza közelebb a nézőhöz a tragédiát. Nemcsak az atomtudós Legaszov vagy a párkatona Scserbina szemszögéből látjuk az eseményeket, hanem az egyszerű, átlagemberek aspektusából is. A minisorozat nem egyszerűen csak a katasztrófa elhárításáról, sokkal inkább az azt követő lelki terroról szól. Szívszorító végignézni, ahogy a szimpatikusabbnál szimpatikusabb karaktereket a biztos halálba küldik. A nézőből... több»

 
Az első 60 percben az alkotók egyből a mélyvízbe dobják a kedves nézőt, a tragédia perceivel kerülünk közelebbi képbe, a reaktort ért végzetes túlnyomás után a vezérlőben fellépő káosz közben azonnal megtapasztaljuk azt a feszültséggel teli pánikot, amint a dolgozók felismerik ugyan a helyzet fontosságát, várható következményeit mégsem tudnak egyöntetűen dönteni, mert a vezérkar által kinevezett üzemvezetőben azonnal beindul a belé nevelt mechanizmus. több»
 
Egy olyan alkotást sikerült létrehozni, amely lehengerlő atmoszférát teremtve, kiváló megoldásokkal mutatja be az emberiség modern történelmének egyik legnagyobb katasztrófáját, mindemellett pedig méltó emléket állít azoknak, akik önként, vagy kényszer hatása alatt, de a saját életüket adták társaik jövőjét szem előtt tartva. több»
 
A Csernobil minden szempontból 2019 legjobb sorozata. Mind tartalmát, mind pedig megvalósítását tekintve. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.