Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
95%

Csernobil (2019)

Chernobyl
Filmadatlap
 
28
Szereplők
63
Vélemények
15
Képek
9
Videók

Galéria (15)

Videók (9)

 
4EverAlfa   2021. 09. 20.

legújabb vélemény

1
Megdöbbentő

Én, aki még kisiskolásként éltem meg ezt a kort, és nem sok konkrét emlékem van erről a tragédiáról, talán annyi, hogy nem lehetett szabadon termesztett zöldséget, gyümölcsöt enni, mert valami történt, majd hónapokkal később már lehetett tudni az okát... A film számomra élethűen adta a vissza a történéseket, az emberi tragédiákat, az egyéni hősiesség, önfeláldozás és bajtársiasság ellenképeként a kommunista, szovjet rendszer képmutatását, hazug voltát. Nem tudom, a film mennyire követte a valóságnak megfelelően a sztorit, ugye a fiktív szereplőkről tudtam, de a zárásként lejátszott bírósági tárgyalás nekem kicsit hamiskásnak tűnt. 1986-ban Moszkvában még nem hinném, hogy egy nyilvános tárgyaláson ki lehetett mondani, hogy a szerkezet volt a hiba eredendő oka, a hanyag személyzet csak a második, mert szerintem csak a személyzettel vitették el a balhét, hisz tudjuk a Tanú óta, hogy zajlottak a kommunista perek...

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 06. 07.

a nap véleménye

6
A sorozat, amely új utat nyitott

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem is tudom, hol kéne elkezdeni, hiszen éppen csak elkezdődött és robbant be a nagyvilágba, máris vége lett. Sok ember már biztosan várt egy ehhez hasonló sorozatot, amely az 1986. április 26-án, a Csernobil és Pripjaty városok melletti Vlagyimir I... teljes kritika»

 
7ETEDIK   2019. 06. 18.

4
A szocializmus ára

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Rengeteget megtudtam a katasztrófáról a sorozat által, olyan dolgokat is, amiket álmomban sem gondoltam volna. Hihetetlen, hogy az atomerőmű vezetői hogyan próbálták eltusolni a nyilvánvalót, közben pedig erre mennyi élet ráment, na meg milyen iszon... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2021. 09. 04.

3

Nagyon szemléletes a sorozat. Letaglózza az embert, teljesen felborzolja a kedélyeket. Nem véletlen a legjobb sorozat kb. minden ranglistán. Meg kell nézni kategória. Erre szavak nincsenek is.

 
MP170506   2019. 05. 09.

3

Az első rész alapján nagyon jó kis rövidke sorozatnak ígérkezik. Szörnyű képek tárultak az ember szeme elé, megrázó, feszült alkotás. Szörnyű belegondolni, hogy milyen döntések születtek, akkor abban a helyzetben és miért...

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 06.

2

Eszméletlen felidézni és újraélni, ha csak így képernyőn keresztül is az eseményeket, amit akkoriban a szocialista blokkban parancsra elbagatellizáltak. Hihetetlenül megrázó képsorok, teljes kétségbeesés. Atyaég, miért tették, amit tettek? Ajánlott!

 
indingo   2020. 02. 18.

1

Ami történt, borzalmas és felfoghatatlan. A sorozat nekem annyira nem jött be. 3 részt néztem csak meg. Nekem kicsit lassú volt.

 

A premiert követően 30-40%-kal megnőtt a turisták száma Csernobil környékén.

(Képkockák)
 
Az ötrészes Csernobil vitathatatlanul a sorozatgyártás egyik csúcsteljesítménye. Autentikus krónika az atomkatasztrófáról és arról, hogy ahol zsarnokság van, szem vagy a láncban. több»
 
A május hatodikán megjelent Csernobil-minisorozat az az alkotás, amit senkinek nemcsak, hogy nem érdemes, de nem is szabad kihagynia. Unod a témát, hallottad már a sztorit? Nem tudsz te semmit, Havas Jon. Spoilermentes (érdemes ezt leírni?) évadkritika. több»
 
Az HBO alkotása nem csupán karakterkezelésben példás, hanem filmtechnikában és a rendezői munkában is. több»