Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
94%

Csernobil (2019)

Chernobyl
Filmadatlap
 
28
Szereplők
69
Vélemények
15
Képek
7
Videók

Galéria (15)

Videók (7)

 
ekkam   2022. 08. 30.

legújabb vélemény

0

Többször néztem végig ezt a sorozatot, minden rész után végig-googlizva a történet valódiságát. Kisgyerek voltam, mikor történt a baleset, sokat hallottam róla azóta is, de a színészek fantasztikus játéka miatt szinte átéltem ezt az egészet. Nagyon jó film, ajánlom mindenkinek.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 06. 07.

a nap véleménye

8
A sorozat, amely új utat nyitott

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem is tudom, hol kéne elkezdeni, hiszen éppen csak elkezdődött és robbant be a nagyvilágba, máris vége lett. Sok ember már biztosan várt egy ehhez hasonló sorozatot, amely az 1986. április 26-án, a Csernobil és Pripjaty városok melletti Vlagyimir I... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2019. 06. 18.

6
A szocializmus ára

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Rengeteget megtudtam a katasztrófáról a sorozat által, olyan dolgokat is, amiket álmomban sem gondoltam volna. Hihetetlen, hogy az atomerőmű vezetői hogyan próbálták eltusolni a nyilvánvalót, közben pedig erre mennyi élet ráment, na meg milyen iszon... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 06.

4

Eszméletlen felidézni és újraélni, ha csak így képernyőn keresztül is az eseményeket, amit akkoriban a szocialista blokkban parancsra elbagatellizáltak. Hihetetlenül megrázó képsorok, teljes kétségbeesés. Atyaég, miért tették, amit tettek? Ajánlott!

 
Dorkateo   2022. 02. 28.

5
Kötelezővé tenném a filmet minden iskolában!

Micsoda arrogancia azt gondolni, hogy amit egy mai mérnök tervez, az majd hibátlanul fog működni. Pedig mind ismerjük Murphyt: "ami el tud romlani, az el is romlik". Szóval k*rvára biztosítani kéne, többszörösen is. És itt jön az újabb káromkodásom: a politikusok menjenek el bánatos p*csába. Olcsóbb volt elhallgatni? Nincs baj, mert én azt mondom? Komolyan el kell gondolkodni azon, tényleg annyira fontos az a plusz energia nekünk? Tényleg kell nekünk az a sok sz*r, amit az energiával előállítunk? Kötelezővé tenném ezt a filmet minden iskolában. Állampolgári ismeretek címen. Csak hogy értsük, kikre szavazunk. Kinek a kezébe adunk hatalmat dönteni valamiről, amihez nem is ért, csak parancsolgat. Mérhetetlenül haragszom az oktatási rendszerre is (nem csak a magyarra), mert nem teszi mindenki számára érthetővé, hogy mivel jár a láncreakció. Hogy micsoda erőket akarunk irányítás alatt tartani bizonytalan eszközökkel. Nincs illúzióm, más kormányok is ugyanilyen őrült módon döntenek nehéz helyzetekben. Csernobil csak egy emblematikus példája ezeknek. Köszönet a készítőknek, fantasztikusat alkottak. Hála a hősöknek, akik áldozatot hoztak mindenkiért. - Az Orosz-Ukrán háború margójára - 2022.

1
 
dailyfilmsan   2021. 09. 04.

4

Nagyon szemléletes a sorozat. Letaglózza az embert, teljesen felborzolja a kedélyeket. Nem véletlen a legjobb sorozat kb. minden ranglistán. Meg kell nézni kategória. Erre szavak nincsenek is.

 
MP170506   2019. 05. 09.

3

Az első rész alapján nagyon jó kis rövidke sorozatnak ígérkezik. Szörnyű képek tárultak az ember szeme elé, megrázó, feszült alkotás. Szörnyű belegondolni, hogy milyen döntések születtek, akkor abban a helyzetben és miért...

 

A premiert követően 30-40%-kal megnőtt a turisták száma Csernobil környékén.

(Képkockák)
 
Az ötrészes Csernobil vitathatatlanul a sorozatgyártás egyik csúcsteljesítménye. Autentikus krónika az atomkatasztrófáról és arról, hogy ahol zsarnokság van, szem vagy a láncban. több»
 
A május hatodikán megjelent Csernobil-minisorozat az az alkotás, amit senkinek nemcsak, hogy nem érdemes, de nem is szabad kihagynia. Unod a témát, hallottad már a sztorit? Nem tudsz te semmit, Havas Jon. Spoilermentes (érdemes ezt leírni?) évadkritika. több»
 
Az HBO alkotása nem csupán karakterkezelésben példás, hanem filmtechnikában és a rendezői munkában is. több»