Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Gyökerek (2016)

Roots
Filmadatlap
 
39
Szereplők
3
Vélemények
53
Képek
1
Videók

Galéria (53)

Videók (1)

 
Norbert93   2019. 02. 23.

legújabb vélemény

0
Alex Haley gyökerei

Sajnos nem láttam az eredeti sorozatot, de ezek után meg fogom nézni azt is. Nagyon komoly filmről van szó, amely tényleg megérintett és mint életrajzi film különösen meghatott. Amerika legnagyobb szégyenfoltja ez a rabszolgaság. Sajnálatos módon nem történt meg az amit mindenki várna, a főszereplő nem lesz szabad, s jó sokáig a leszármazottaik sem. A regényt melyből készült a film valóban Kunta Kinte leszármazottja készítette el, s családfáját levezetve kemény munkával jutott el minden hiteles információhoz, többek között Kunta Kinte szülőfalujába. Ezért Gyökerek a címe. Az egyetlen negatív dolog az az első rész szinkronja. Amikor a főszereplő anyanyelvén beszél vagy mikor hozzászólnak angolul az mind magyarra van fordítva. Így kicsit hülyén jön ki, de legalább ezt nem a film hibájaként kell megemlítenem, hanem a szinkronénak.

 
Buffy   2016. 06. 29.

0

Kunta Kinte története egy kicsit másként és egy kissé megkurtítva. De pontosan a tömörsége miatt olyan izgalmas és érdekes ez a sorozat. Amerikai tollból hasonlót még nem láttam. Gondolok itt a történetre és a kosztümös mivoltára is, mivel ezen a téren is nagyon precíz és aprólékos a sorozat kidolgozása.

 
Denisqoo   2016. 07. 17.

0

Amennyire az első rész felkeltette az érdeklődésem, a második teljesen felcsigázott és nagyon élveztem, ellenben a harmadik és a negyedik epizód fölött csak ingattam a fejem. Annyira igényesnek tűnt első ránézésre és teljesen magával ragadott, de a v... több»

 

Az Ephraim szerepében látható LeVar Burton az 1977-es Roots című filmsorozatban Kunta Kinte főszerepében volt látható.

(erare)
 

A történetben szereplő Jufureh városka egykor ezreknek adott otthont; a sorozat kedvéért újra eredeti pompájára élesztették fel.

(erare)
 

A regényíró Harold Courlander korábban sikeresen beperelte Alex Haleyt a Roots történetének plagizálása miatt, s a győztes perrel 650 ezer dollár ütötte a markát.

(erare)
 

Ez a sorozat a hetvenes években, ugyanezen a címen futó legendás sorozat feldolgozása.

(erare)