71 Alkonyat  (2008)

Bár Robert Pattinson kőkeményen dolgozik azon, hogy végleg kiszakadjon a vámpírskatulyából, könnyen lehet, hogy a jövőben újra magára öltheti az őt híressé tevő szerepet. Az Alkonyat azonban nem csak a mozikban volt világsiker, hanem a könyvesboltokban is, hiszen Stephenie Meyer regénye és annak folytatásai több milliós eladásokat produkáltak.

Az írónő még 2008-ban jelentett be, hogy szeretne egyszer egy társkötetet írni az Alkonyathoz. Ez a Midnight Sun (Éjféli nap), amely sok-sok éves várakozás után végül tegnap jelent meg.

A Midnight Sun tulajdonképpen ugyanazt a történetet meséli el, amit az Alkonyat, csak épp ezúttal nem Bella Swan, hanem Edward Cullen szemén keresztül. Ez azért érdekes, mert – ahogy azt a rajongók bizonyára jól tudják – Edward képes olvasni az emberek gondolataiban. Ez meg is jelenik a regényben, ami sok érdekes és izgalmas titokra fényt deríthet.

A kötet megszületése finoman szólva sem volt zökkenőmentes. Az írónő egy időre le is állt a munkával, amikor az első néhány, már elkészült fejezet kiszivárgott a világhálóra. Végül aztán mégis folytatta az írást, munkája gyümölcse pedig tegnapra érett be.

Természetesen a közösségi média villámgyorsan meg is telt a rajongók bejegyzéseivel, amelyekben az újonnan vásárolt kötetekkel pózolnak, és nem győzik hangsúlyozni, mennyire boldogok, hogy végre új regényt olvashatnak Stephenie Meyertől.