74 Űrdongó  (2018)

Folytatást kap a tavalyi év egyik legerősebb kritikai fogadtatású blockbustere, már fejlesztés alatt az ŰrDongó 2.

Bár az Oscar-jelöltek listájáról a pazar kritikák ellenére kimaradt, a Paramount nem várt tovább az ŰrDongó 2 bejelentésével. A Michael Bay nélkül készült Transformers spin-off több mint 400 millió dollárt kaszált világszerte, amivel ugyan nem tudott versenybe szállni a franchise korábbi filmjeivel, azonban az is tény, hogy a RottenTomatoes-on kapott 92 százalékos értékelésével magasan a legjobb kritikai fogadtású Transformers-mozi lett.

Csak margóra jegyeznénk meg, hogy a kritikaaggregátor portálon olyan filmeknél is jobbban szerepelt, mint a Bohém rapszódia, Az első ember, a Csillag születik vagy a Zöld könyv. Ez pedig már elégnek bizonyult ahhoz, hogy a stúdió zöld utat adjon a második résznek.

A folytatás történetéről egyelőre nincsenek információk, de a Deadline értesülései szerint a Paramount egyenes folytatást tervez a filmhez, vagyis is a két rész cselekménye között szinte biztos nem lesz jelentős időbeli eltérés, így tehát minden bizonnyal továbbra is maradunk majd a 80-as években.

A portál arról is beszámolt, hogy a stúdió keresi a lehetőségeket a franchise további bővítésére, ami a Tranformers hivatalos folytatásán kívül azt is jelenti, hogy további szólófilmekre is számíthatunk. Jelenleg azonban csak annyi a biztos, hogy az ŰrDongó 2 mellett jelenleg is készül egy egész estés animációs film.

Arról, hogy mikor kerülhet a mozikba az Űrdongó második része, egyelőre csak találgatni lehet, de a Paramount filmkészítési tendenciáját elnézve egész biztosan nem fogják halogatni a dolgot, ahogy azt is valószínűsíthetjük, hogy Travis Knight rendezőnek másodszorra is bizalmat szavaznak majd.