A szexszimbólum és a 70-es évek glam ikonja, Raquel Welch szerdán rövid betegség után, 82 éves korában elhunyt.

"Raquel Welch, a film, a televízió és a színpad legendás bombázó színésznője ma kora reggel békésen elhunyt rövid betegség után. A 82 éves színésznő az Egymillió évvel ezelőtt és a Fantasztikus utazás című filmekben nyújtott első alakításaival robbant be Hollywoodba.

Karrierje több mint 50 évet ölelt fel, több mint 30 filmben és 50 televíziós sorozatban szerepelt. A Golden Globe-díjas színésznő az utóbbi években egy igen sikeres parókakészítő termékcsaláddal foglalkozott. Raquel két gyermekét, fiát, Damon Welchet és lányát, Tahnee Welchet hagyja hátra."

A hírességek és a rajongók a közösségi médián keresztül tisztelegtek a legendás színésznő halála után.

Reese Witherspoon, aki 2001-es Doktor Szöszi című filmjében szerepelt Welch-csel, "elegánsnak, profinak és hihetetlenül elbűvölőnek" nevezte a legendás színésznőt.

"Egyszerűen lenyűgöző" - folytatta a 46 éves Witherspoon a Twitteren - "Az angyalok tartsák meg. Szeretetemet küldöm a családjának és a sok rajongójának ❤️"

Welch - aki sosem vette magát túl komolyan - a Muppets Miss Piggy-jét is megtanította mindenre, amit tud.

"Raquel Welch volt az egyik legcsodálatosabb ember, akivel valaha dolgoztam" - tweetelte a megszemélyesített bábu a színésznő tiszteletére - "Az, hogy duettet adtam elő vele, segített nekem, hogy azzá a W-O-M-A-N-né váljak, aki ma vagyok! Soha nem felejtjük el, Raquel!"

Fozzie Bear is elhalmozta a dicséretekkel: "Raquel Welchnek köszönhetem, hogy magabiztosabb komikussá váltam. A Muppet Show-ban segített, amikor rosszul éreztem magam, és ő volt az, akiben megbízhattam. Köszönöm, hogy a barátom voltál, Raquel."

A Muppetek hivatalos fiókja megismételte: "Soha nem felejtjük el figyelemre méltó barátunkat, Raquel Welch-et, aki az egyik kedvenc vendégünk volt a Muppet Show-ban. Az óriáspókkal való tánctól kezdve @FozzieBear inspirálásán át a @MissPiggy-vel való duettig, Raquel mindent tudott!

Lizzie Cindy tévés műsorvezető a következőket írta: "Milyen szomorúan hallottam, hogy Raquel Welch színésznő meghalt. Olyan gyönyörű nő, aki az egyik kedvenc filmemben, a Fantasztikus utazásban szerzett nemzetközi hírnevet. Egy ilyen ikonikus szépség. Nyugodjon békében."

Benjamin Dreyer író azt írta: "Áldottak voltunk, hogy velünk volt. Isten veled, Raquel Welch."

A Fantasztikus utazás sztárja karrierje során több mint 70 projektben szerepelt, köztük a Kerge város című sitcomban is.

A The Postnak 2013-ban elmondta, hogy egyik kedvenc tévészerepe az volt, amikor Abby Lassitert alakította Michael J. Fox vígjátékában.

"Én voltam Richard Kind édesanyja" - mondta - "Ez volt a vicc. Mint például: Ez az anyád? Mi történt?' Richard egy zseniális komikus. Nekem csak egyenesnek kellett lennem. De felvehettem ezt a gyönyörű Oscar de la Renta ruhát."

Hollywoodban való hosszú életét a munkamoráljának tulajdonította.

"Egyszerűen csak rengeteg energiám van, és tudtam, hogy ki kell használnom" - jegyezte meg - "Az előadóművészetben akartam lenni. Nem gondoltam, hogy a valóság annyira érdekes."

Welch hozzátette: "A való világ tele volt csalódással. Azt gondoltam, hogy sokkal szórakoztatóbb lenne, ha táncolhatnék és énekelhetnék. Teljesen másképp gondoltam a filmekre, mint manapság. Ez tényleg egyfajta művészeti forma volt, amely eltávolodott a valóságtól."

családi | kaland | sci-fi

A Fantasztikus négyes című kalandfilmben egy haldokló diplomatának az orvosok egy új kísérleti módszert ajánlanak fel: mikroméretűre összezsugorítanak egy tengeralattjárót,... több»