Jessica Chastain kapja a Zürichi Filmfesztivál Arany Ikon-díját!

Chastain Michel Franco rendezővel és Peter Sarsgaarddal, a másik főszereplővel együtt mutatja be legújabb, Memory című filmjét a fesztiválon október 1-jén. A filmet Velencében mutatták be, ahol Sarsgaard a legjobb színésznek járó díjat nyerte el alakításával.

A Variety-nek adott interjújában Franco így nyilatkozott: "Jessica jelenleg talán a legjobb színésznő az államokban, nem túlzás azt mondani, hogy a világ legjobb színésznője".

A Memory Sylvia (Chastain), egy szociális munkás életét mutatja be, aki egyszerű és rendezett életet él, amely a lánya, a munkája és az AA (Anonim Alkoholisták) találkozók körül forog. Ez felborul, amikor Saul (Sarsgaard) hazakíséri őt a középiskolai osztálytalálkozóról. Találkozásuk mindkettőjüket mélyen érinti, mivel ezzel kinyílik egy ajtó a múltba...

Christian Jungen, a fesztivál művészeti igazgatója a következőket mondta a színésznőről:

"Jessica Chastain generációjának egyik legkiemelkedőbb színésznője. Az okos szerepválasztásáról ismert színésznő virtuóz abban is, hogy igazi mélységgel ruházza fel karaktereit. Karizmájával és kecsességével mindig lenyűgöz, karakterei azonban mégis mindig földhözragadtak. Jessica az amerikai filmművészet igazi ikonja."

A Golden Icon Award korábbi kitüntetettjei között olyan nevek vannak, mint Glenn Close, Hugh Grant, Diane Keaton, Richard Gere vagy Ben Kingsley.