Ilyen sem volt még, Wookie Jedivel bővül a Star Wars univerzuma

Bárhogy is változott a premierjét követően a Star Wars: Skywalker kora fogadtatása, egy dolog talán mind a rajongók, mind pedig a kritikusok részéről vitán felül állt: a franchise számos olyan karakterrel szolgált, amelyeket szinte azonnal a szívünkbe tudtunk zárni.

Legyen szó akár Babu Frikrről vagy épp Baby Yodáról, csakhogy a legfrissebbeket említsük, a cukiságfaktort mindig is ki tudták maxolni a Lucasfilmnél. Persze nem csupán erről van szó, hiszen lássuk be, az új trilógia során túl sok kedvenctől kellett búcsút venni.
Mintha csak ezt az „űrt” kívánná betölteni a The High Republic projekt, amely kapcsán több alkalommal is megírtuk már, hogy rengeteg újdonsággal kecsegtet, köztük új karakterrel és persze új sztorival is, amely semmilyen módon nem kötődik majd az eddigi Star Wars megjelenésekhez.

És ha már a karaktereknél tartunk…talán az egyik legizgalmasabb dobása Lucasfilmnek, hogy ezúttal Wookie Jedivel is bővül az univerzum, akik történetesen Burryaga Agaburrynak neveznek majd, és akiről a készítők máris elárulták, hogy rendkívül erőérzékeny.

Bármennyire is hihetetlennek hangzik is mindez, fontos megjegyeznünk, hogy a The High Republic készítői teljes alkotói szabadságot kaptak, így akár új alapokra is helyezhetik a Star Wars univerzumát, amelyben egy Wookie-t is új oldaláról ismerhetünk meg mint Jedimestert.