Amikor a Lucasfilm bejelentette, hogy Harrison Ford az Indiana Jones és a sors tárcsája. részében még egyszer utoljára felveszi ikonikus ostorát és kalapját, a rajongók azonnal találgatásokba kezdtek az Indiana Jones-sorozat jövőjéről.

Kevés olyan franchise van, amely ennyire egyet jelent egy színésszel, de egy olyan korszakban, amikor egyetlen I.P. sem hal meg igazán, sokan azon tűnődtek, hogy a Disney tervezi-e a stafétabot átadását Phoebe Waller-Bridge-nek, aki Indiana Jones keresztlányát alakítja a készülő filmben.

James Mangoldnak elege van ebből a találgatásból. A filmrendező, aki Steven Spielberg helyét veszi át a következő kaland rendezőjeként, szeretné, ha a rajongók tudnák, hogy Harrison Ford pótolhatatlan. Egy azóta törölt tweetre adott válaszában, amelyben egy rajongó azt kérdezte, hogy Waller-Bridge lesz-e a franchise főszereplője, Mangold hosszasan szónokolt arról, hogy a rajongók félinformációkat terjesztenek a filmjéről.

"Még egyszer. Senki sem 'veszi át' vagy váltja le Indyt, vagy veszi fel a kalapját, és nem is 'törlik' ki őt valami mesterkélt módon" - írta Mangold - "És soha nem is volt erről szó, semmilyen vágásban vagy forgatókönyvben nem szerepelt - de a trollok trollkodnak - így szerzik meg a kattintásaikat".

Folytatta: "És kérem, ne fárasszanak azzal, hogy rá kelljen mutatnom, hogy néha-néha egy trollnak 'igaza van'. Még egy vak mókus is talál néha-néha egy diót. Csak annyit kell tennünk, hogy megnézzük a forgatási fotókat és interjúkat, és elég információt kapunk ahhoz, hogy vad találgatásokat tegyünk a film cselekményéről."

Mangold a továbbiakban kifejtette, hogy nem a hamis információk miatt a legdühösebb, hanem a cinikus hangok miatt, akik megpróbálják pénzzé tenni a rajongók felháborodását egy olyan ügy kapcsán, ami meg sem történik.

"A különbség a trollkodó s*ggfejek és mindenki más között az, hogy ők megpróbálnak pénzt keresni az érzéseidből más filmekkel és a kultúrháborús politikával" - írta - "Úgy tologatják a vitatott találgatásokat, mintha azok " biztos forrásokból" származnának, hogy kattintásokat szerezzenek. Let it go."

Bár úgy hangzik, hogy Harrison Fordon kívül senki más nem tervezi, hogy Indiana Jones-filmet vezessen, a Disney állítólag egy tévésorozatot fejleszt, amely az ikonikus kalandfilm világában játszódik. Sem a projektről, sem a cselekményről, sem a szereposztásról nem árultak el részleteket.

Az Indiana Jones 5 a tervek szerint 2023. június 30-án kerül a mozikba.