A Démonok között filmek ereje alighanem abban a cseppet sem elhanyagolható apróságban lakozik, hogy a történetek valódi eseményeken alapulnak. Ez alól persze kivételt képez a 2018-as Apáca, a néhány hete mozikba került Démonok között 3 - Az ördög kényszerített egészen új szintre emelte a mozis rettegést.

James Wan az első két felvonással egy teljes franchise- jövőjét alapozta meg, a harmadik rész esetében a rendezői székben Michael Chaves váltotta őt, aki egy friss interjúban el is árult néhány titkot a produkcióval kapcsolatban.

Chaves elmondása szerint Wan egy teljesen új irányt szeretett volna kijelölni a filmszéria számára, amellyel teljesen meg is vannak elégedve a készítők. A stáb megpróbált teljesen ráhangolódni a témára azzal, hogy meghallgatták azokat a felvételeket amelyeken a valódi Arne vallomásai hallhatóak, és amelyektől szinte mindenkit kirázott a hideg a munkálatok során.

A legizgalmasabb kérdés azonban talán mégiscsak az, mit várhatnak a jövőben a rajongók, ehhez fűződően Chaves pedig azt is elárulta, hogy saját érteüslései szerint már most zajlik egy új produkció előkészülete.