James Bondot sem kímélte a koronavírus

A koronavírus okozta (egyelőre nem globális) válsághelyzetről mindenki tud, hiszen napról napra részletesen beszámolnak a járvány alakulásáról a médiában. A betegség lassan egyre több iparág működésében is kezdi éreztetni hatását, így többek közt a filmiparban és a szórakoztatóiparban is. Most épp arról érkeztek hírek, hogy Kínában elmarad a 007 Nincs idő meghalni premierje.

Daniel Craig utolsó James Bond alakításától hatalmas bevételre számít a Universal, ám könnyen lehet, hogy a számok végül nem fogják hozni az elvártakat. És ennek oka Kínában keresendő, ahol elhalasztották a film premierjét. Az ok egyszerű és érthető: 70 000 mozi tart folyamatosan zárva az országban, hogy ezzel is igyekezzenek megfékezni a betegség további terjedését. Így az új filmek premierjeire sem kerülhet sor, legalábbis addig, amíg a helyzet nem normalizálódik (ami még hónapokba telhet).

Ez tehát komoly érvágás lehet a Universal számára, hiszen ha csak az előző James Bond filmet nézzük, az is 880 millió dollárt hozott a konyhára világszerte. Ebből csak Kína 83,5 milliót termelt, vagyis közel a globális bevétel tíz százalékát. Márpedig a 007 Nincs idő meghalni esetében ennél is magasabb számokra számítanak, csakhogy a koronavírus miatt felborulhatnak a dolgok.

Szintén a járvány miatt a Kínába tervezett promóciós rendezvények is elmaradnak, így Daniel Craig sem utazik el az országba, hogy a filmjét reklámozza.