Mindig nehéz megjósolni, hogy a rajongók épp mikor melyik filmre vagy sorozatra kapnak rá, ez különösen igaz a Netflix kínálatára is. Már eddig is voltak olyan alkotások, amelyek érthetetlen módon váltak piszok népszerűvé. Ilyen most Jamie Foxx 2017-es akció-thrillere is.

Az Álmatlanság története egy Las Vegas-i beépülő rendőrről szól, akinek a fiát egy balul elsült rablás után elrabolják. Mindössze egyetlen éjszaka alatt kell felkutatnia és megmentenie, miközben leleplez egy korrupt rendszert és ezzel tönkretesz egy teljes kaszinót.

Az Álmatlanság alapvetően nem lenne rossz film, de azért akad néhány eleme, ami miatt végül elhasalt a kritikusok előtt. Először is ez egy 2012-es francia krimi amerikai remake-je, ami általában mindig gyengébb az eredetinél – ez most is így van. Dacára az egyébként korrekt akciójeleneteknek, a film sokszor kissé darabos, ráadásul a főszereplő Jamie Foxx sem tudja hozni azt, amit egyébként más filmjeiben megszoktunk tőle.

Ennek ellenére az Álmatlanság jelenleg a Netflix egyik legnézettebb filmje. Egészen pontosan a nézettségi toplista második helyét foglalja el a filmek között, de az összesített listán is a hatodik helyig jutott, ami kimondottan jó szereplésnek mondható.