Bár a kritikusok kissé elmarasztált az idei cannes-i filmfesztiválon bemutatott Jeanne du Barry - A szerető-t, a filmet ennek ellenére Johnny Depp nagy visszatérésének tartják.

Maïwenn rendezésében készült produkció egy igazi történelmi dráma, amely egy fiatal munkásosztálybeli nő életét tárja fel, aki szépségét, kultúrára való éhségét és intelligenciáját használva felkeltette XV. Lajos király figyelmét, és akivel rövid időn belül szoros és gyengéd kapcsolatba kerül. Az udvar nem nézi jó szemmel viszonyukat, a nő érkezése ugyanis hatalmas botrányt kavar az uralkodó közvetlen környezetében.

A Jeanne du Barry igencsak parádés szereposztást kapott, hiszen Johnny Depp mellett Pierre Richard, maga a rendező, Maïwenn, Noémie Lvovsky, Melvil Poupaud, Pascal Greggory és Laurent Grévill lesznek láthatók. A forgatókönyvet Maïwenn, Teddy Lussi-Modeste és Nicolas Livecchi szerezte.

A film idén októberben érkezik a hazai mozikba.

dráma | életrajzi | történelmi

Jeanne, a kultúra és az élvezetek megszállottja. A munkásosztálybeli nő ügyesen használja intelligenciáját és báját, hogy fokozatosan feljebb lépjen a társadalmi... több»