John Wick 3: Keanu Reeves visszatért a Continental Hotelbe

Keanu Reeves higgadt bérgyilkos-karaktere, John Wick nem léphet be a Continental Hotelbe. Az ok igen egyszerű: Wick a franchise második részének végén megszeg egy fontos szabályt, és egyik ellenségével a hotelben végez.

Ám a májusban érkező harmadik rész, a John Wick: 3. felvonás - Parabellum új poszterének tanulsága szerint Wick ismét beugrana a szállodába. A netre nemrég felkerült poszteren ugyanis a hotel bejárata és vizes ablaküvege látszódik, ami mögött baljóslatúan sejlik fel a bérgyilkos arca. Hogy mit akarhat ott – az nyilván a filmből derül majd ki.

Reeves egy tavaly interjújában mesélt a szerepről, amikor megemlítette, hogy a harmadik rész ott veszi fel a fonalat, ahol a második véget ért, vagyis Wick fejvesztetten menekül – hogy aztán elszabaduljon az igazi pokol, amíg a bérgyilkos az igazáért és az életéért küzd.

A 3. rész a trilógia lezárásának készül, és egyben egyfajta eredettörténetként is szolgál majd. Egyrészt felbukkan benne a Halle Berry által alakított Sofia karaktere, akivel Wick a Közel-Keleten találkozik, hogy megtudja, akar-e neki segíteni, illetve több utalás is van arra, hogy a férfi és a nő múltja több szálon kapcsolódik egymáshoz. Másrészt a rendező, Chad Stahelski tett némi utalást az Anjelica Huston által játszott karakter fontosságára, akinek szintén a múltba gyökerezik a Wickhez fűződő viszonya. Hogy ez pontosan milyen természetű, az majd a kész filmből derül majd ki.

A stáblista nemrég további nevekkel bővült: a filmben feltűnik majd Mark Dacascos és az Orange Is the New Black-ből ismert Asia Kate Dillon is, akik valószínűleg Wick ellenlábasaiként jelennek majd mega  történetben.

A film május 17-én kerül majd a mozikba – és íme a poszter: