Jön a Boldog halálnapot! 2

Boldog halálnapot! mindössze 4.8 millió dollárból készült, ám köszönhetően az okos történetvezetésnek és a főszereplő meggyőző alakításának, a film tavaly októberi bemutatása óta mintegy 122 millió dollárt hozott össze a mozipénztárakban.

Vagyis anyagilag is igen jól teljesített – nem beszélve arról, hogy számos rajongót szerzett és igen pozitív kritikákat kapott. A történetben a fiatal egyetemista lányt, Theresa „Tree” Gelbmant meggyilkolják a születésnapján, ám újra és újra átéli a napot, amíg nem azonosítja be gyilkosát. Az Idétlen időkighorrorváltozatában Jessica Rothe alakítja a Tree-t, a film pedig úgy zárul, hogy abban bőven benne van a folytatás lehetősége. Vagyis: számos dologra nem kapunk magyarázatot.

Scott Lobdell által írt és Christopher B. Landon által rendezett film egy izgalmas és szórakoztató kombinációja különböző zsánereknek – és ezt várhatjuk majd a folytatástól is. Ha lesz – a stúdió ugyanis még nem erősítette meg a hírt, illetve hivatalosan még be sem jelentették, hogy elkezdődött volna a munka, ám a Geek Vibes Nation Twitterén megjelent egy hír, miszerint a folytatás forgatása május 14-én kezdődik New Orleansban. Amíg ezt nem erősítik meg hivatalosan, addig illik pletykaként kezelni.

Annak ellenére, hogy nemrég Rothe is megemlítette egy interjúban a rendező ötleteit a folytatással kapcsolatban, és a Vissza a jövőbe-folytatáshoz hasonlította a filmtervet. Azaz pont onnan folytatnák, ahol az előző film abbamaradt – és az alkotók vigyáznának rá, hogy ne csak azokat az elemeket tolják túl a filmben, amelyeket az előző filmben szerettek a nézők.

Ha a forgatás tényleg elkezdődik májusban, akkor minden esély megvan rá, hogy a film 2019-ben a mozikba is kerül.