Joss Whedon rebootolja a Buffy, a vámpírok rémét

Úgy tűnik, hogy a Fox egyre komolyabban gondolja, hogy visszahozza a rajongók nagy kedvencét, Buffy-t.

Gary Newman, a Fox vezetője nemrég egy jeruzsálemi konferenciát említette meg, hogy a stúdió készen áll egy Buffy, a vámpírok réme-rebootra – ám még korai a felhőtlen öröm, hiszen egy emberre kell várni: Joss Whedonra.

„Ez egy olyan téma, ami rendszeresen felmerül. Joss Whedon az egyik legnagyobb alkotó, akinek dolgoztam. Amikor Joss úgy dönt, itt az idő, megcsináljuk” – nyilatkozta Newman.

Whedon a Buffy igazi atyja és a sorozat mögötti kreatív erő: munkájának köszönhető, hogy a sorozat olyan masszív rajongóbázist tudhat magáénak, ami a mai napig megvesz bármit, aminek köze van Buffyhoz. Az ő kreatív elméjének köszönhető a sorozat sikeres képregény-folytatása is, így nehéz elképzelni, hogy mi movitálná Whedont a sorozat felélesztésére, hacsak nem a pénz.

Ám a Foxnak nem célja csak a pénzért megcsinálni valamit – legalábbis Newman úgy fogalmazott, hogy ha cinikusan csinál az ember valamit, és nincs benne kreatív hajtóerő, akkor a dolog nem fog működni.

Ám az is biztos, hogy Newman tisztában van azzal, hogy a Buffy folytatásárnak hírére sokan felkapják majd a fejüket – a Foxnak pedig mindenképpen jót tesz, ha sok nézője van. Így elképzelhető, hogy a Buffy rebootja egy elkerülhetetlen lépés.