Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Buffy, a vámpírok réme (1997)

Buffy the Vampire Slayer
Filmadatlap
 
126
Szereplők
13
Vélemények
129
Képek
1
Videók

Galéria (129)

Videók (1)

 
JRD   2022. 03. 15.

legújabb vélemény

1
Kultsorozat...

1997-ben sugározták először a sorozatot, és tarolt. A Buffyban szinte a szemünk előtt nőttek fel a szereplők, és valljuk be, imádtuk őket. És jól választották ki őket. Megalapozta a vámpíros sorozatokat. Míg a Buffy, a vámpírok réme című film (1992) elnagyolt volt és nagyon gagyira sikerült, addig a sorozatot jól felépítették, értelmezhetőbbé tették... és így már remekül elszórakoztatta a nézőket 144 epizódon keresztül. Még ma is - 25 évvel később - jó megnézni. Vámpírimádóknak, boszorkányrajongóknak kötelező darab. Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

 
Deku   2017. 08. 23.

2

Ez egy igazán remek vámpíros sorozat volt még, nem az a Twilight fajta hanem vérbeli vámpíros. Buffy karaktere nagyszerű volt és a mellékszereplők sem voltak unalmasak.

 
Csillagpor   2019. 03. 31.

1

Imádom. Egyik kedvenc tinédzserkori sorozatom. Sarah Michel Gellar egyszerűen zseniális ebben a sorozatban. Nagy Buffy és Angel vagy éppen Spike rajongók voltunk abban a korban. Emlékszem, minden kedden ott ültem a tv előtt. Belegondolva, akkoriban m... több»

 
Ms. Akárki   2019. 08. 18.

0

Imádom mind a mai napig. Nagyon bele voltunk habarodva barátnőmmel Angelbe én pedig Spike-ba később:D Sarah Michelle Gellart imádtam. Erős női karakter ami tökéletesen elvitte ezt a vámpírvadászós egyszerűcske történetet a hátán.

 
Szivárvány1   2016. 11. 20.

0

tipikusan olyan sorozat, hogy mindenki azt mondja, hogy nem ismeri aztán elmondja véletlenül, hogy mi történt ebben és ebben a részben. Jól kikapcsolja a tiniket szerintem. Felnőtt fejjel kicsit bugyuta, de hát nem szólhat mindig mindenkinek egy soro... több»

 
Bogi   2016. 04. 30.

0

Igazi klasszikus. Na ez igazi vámpíros sorozat, nem mint azok a nyálasra sikerült Vámpír naplók. Sarah Michael G. tökéletesen elviszi a hátán főszereplőként a sorozatot. Erőt sugároz, hihető karaktert nyújt. Mindig szerettem a színésznő stílusát, len... több»

 
titra   2015. 05. 23.

0

Szerettem ezt a sorozatot, voltak mélypontjai, elrontott szakaszok, de ugyan ennyi kiemelkedő rész is jutott belőle. Eléggé túlhúzták, néha saját paródiája lett, de furcsa mód képes volt meglepetéseket is okozni. Nem tudom most újra nézve mennyire tudna lekötni, de amikor ment vártam a következő részeket.

 

A Buffy, a vámpírok réme eredetileg Katie Holmes főszereplésével készült volna el, amelyben Ryan Reynolds alakította volna Xandert. Végül Holmes elvállalta a Dawson és a haverokat, Reynolds pedig a Két pasi meg egy csajsziban vállalt szerepet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Spike (James Marsters) karakterét eredetileg néhány epizód után megölték volna , de a nézők annyira megkedvelték, hogy végül főszerepet kapott.

(AngelCass)
 

James Marsters (Spike) Ryan Seacrest's show-ban élőben levágatta a védjegyévé vált szőke haját és elárverezte és a bevételt jótékonyságra fordította.

(AngelCass)
 

A Spike védjegyének számító kabát 2000 dollárba került, melyen többször is áthajtottak egy kamionnal, hogy viseletesebbnek tűnjön.

(hp)
 

A sorozat atyja, Joss Whedon elmondása szerint Buffy ötletét az adta, hogy a horrorfilmekben a szőke fiatal lányok szinte mindig elsőnek halnak meg, és szeretett volna javítani az imázsukon.

(hp)