Keanu Reeves kétségtelenül újabb virágkorát éli Hollywoodban, ezért már önmagában az is fel tud dobni egy-egy filmet (vagy videojátékot), ha egyszerűen csak felbukkan bennük. Valami ilyesmi történt a 2019-es Mindig csak talán komédiában is, ahol mindössze negyedórányi mellékszerep jutott neki, mégis talán ez a legemlékezetesebb az egész filmből.

A Mindig csak talán egy sikeres szakácsnőről szól, aki visszaköltözik gyerekkora környékére, ahol össze is találkozik egy régi barátjával. Amikor a férfi romantikus irányba terelné a dolgokat kettejük közt, elárulja neki, hogy ő valójában épp randizik valakivel: Keanu Reevesszel!

A filmben a színész mindössze két jelenetben szerepel, ám ezek kétségtelenül a történet egyik fénypontját jelentik. És ebben nagyon nagy szerepe van Keanu Reeves ötleteinek is. Amikor a forgatókönyvet író (és egyébként a főszerepet is játszó) Ali Wong megkereste, ő azonnal igent mondott, mivel nagy rajongója Ali Wong munkásságának és jó barátok.

Keanu Reevesnek számos ötlete volt a forgatókönyvvel kapcsolatban, amelyek közül több be is került. Fontos megjegyezni, hogy a színész a filmben saját magát alakítja, csak épp egy a valóságnál sokkal önteltebb és leereszkedőbb, igazi primadonna változatot. Ezért visel például szemüvegkeretet lencse nélkül a páros randin, illetve viszi a társaságot egy olyan étterembe, ahol fülhallgatón lehet hallgatni az állat hangjait, amit épp esznek. Ő találta ki az imitált hadonászós verekedést is a szállodai jelenet végén.

Érdekesség, hogy Keanu Reeves a John Wick: 3. felvonás - Parabellum forgatását hagyta ott egy időre, hogy részt vehessen a Mindig csak talán néhány jelenetének felvételén. Látszott rajta, hogy bár az akciófilm forgatása rengeteg erejét elveszi, nagyon fontos neki ez a projekt is, és maximális odaadással vetette bele magát a munkába.

Viszont végig igyekezett úgy alakítani a dolgokat, hogy ne ő legyen a középpontban. Amikor a film bemutatóján jártak, végig a háttérben maradt és a közös képeken is csak a társaság szélén állt. Azt szerette volna, ha a film igazi főszereplői lennének a középpontban.