Keanu Reeves azon hollywoodi sztárok közé tartozik, aki a hírnév és gazdagság ellenére is igyekszik csendes, a rivaldafényt kerülő életet élni. Éppen ezért a magánéletét sem teregeti ki, párkapcsolatát pedig végképp nem. A népszerű színész Alexandra Grant festőnővel él együtt. De ki is Alexandra Grant? Összegyűjtöttünk néhány érdekességet róla.

Azt nem lehet pontosan tudni, hogy Keanu Reeves és Alexandra Grant (kép a galériában, videó idelent) mikor találkoztak először, de valószínűleg valamikor 2011 körülre tehető, amikor megjelent a közös könyvük. Párként nyilvánosan először 2019-ben jelentek meg először, de rendszert azóta sem csináltak belőle.

Alexandra Grant elismert alkotóművész, aminek munkásságáról olyan magazinokban is több oldalas cikkeket szenteltek, mint a Los Angeles Times vagy a Whitehot Magazin of Contemporary Art. Elsősorban festőként aposztrofálja magát, de előszeretettel kísérletezik más művészeti formákkal is. Műveiből az Orange County Museum of Art és a Marfa Invitational szervezett kiállításokat.

Tanulmányait több iskolában végezte, ennek köszönhetően több kultúrát is megismert. Járt iskolába Mexico Cityben, Missouriban és Párizsban is. Így folyékonyan beszél az angol mellett spanyolul és franciául. Saját elmondása szerint azért is szeret Los Angelesben élni, ahová 1995-ben költözött, mert ott számtalan kultúra keveredik. Ha már tanulmányok, érdemes megjegyezni, hogy főiskolai előadóként is dolgozott több intézményben is. Ez mondjuk annak fényében talán kevésbé meglepő, hogy mindkét szülője egyetemi tanár volt.  

Mint már említettük, Keanu Reeves és Alexandra Grant egy közösen írt könyv kapcsán ismerkedtek meg. A 2011-ben megjelent Ode to Happiness egy képeskönyv, amelyben a művésznő képei és a színész írásai szerepeltek. 2016-ban egy újabb hasonló könyv jelent meg a közös munkájuk gyümölcseként, ezúttal Shadows címmel. Ebbe a művésznő 54 fotója került bele. A pár 2017-ben saját könyvkiadót alapított X Artists’ Books néven, amely kifejezetten művészeti könyvekre szakosodott.