Kiakadtak a lengyelek a Mission Impossible 7 miatt

A Mission Impossible szériától megszokhattuk, hogy főhőse, Ethan Hunt állandóan veszedelmes kalandokba keveredik. Ezek során pedig általában a fél díszlet elpusztul körülötte. Éppen ezért kezdtek tiltakozni egy lengyel kisváros lakói a készülő hetedik epizód ellen.

A hírek szerint ugyanis a Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész-ben lesz egy jelenet, amelyben a Tom Cruise által alakított ügynök egy helikopterről ereszkedik le egy hídra, amely aztán így vagy úgy, de elpusztul. Igen ám, csakhogy a film készítői ezt nem CGI-vel, hanem egy igazi híd valódi elpusztításával szeretnék leforgatni.

És ez a híd a lengyel Pilchowice városa mellett található, a helyiek pedig imádják szeretnék műemlékké is nyilváníttatni. A híd egyébként régóta használaton kívül áll, egykor vasúti hídként szolgált, amelyet száz éve építettek. Ma már meglehetősen rozoga állapotban van, de a helyiek így is szeretnék megóvni.

Csakhogy a lengyel kulturális miniszter, Pawel Lewandowski egészen máshogy áll a kérdéshez. Legutóbbi közleményében arról ír, hogy álláspontja szerint a Pilchowice híd közel sem műemlék, mivel általában azokat a létesítményeket szokták műemlékké minősíteni, amelyek kulturális, tudományos vagy közösségi célokat testesítenek meg. Ez a híd viszont egyiket sem, így véleménye szerint nem lehet műemlék. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen forgatás felhívná a turisták figyelmét Lengyelországra.

Hogy végül a film készítői – akik egyébként hivatalosan még nem erősítették meg, hogy valóban vannak-e terveik a híddal – leforgatják-e az ominózus jelenetet vagy sem, azt egyelőre nem lehet tudni. Ha valóban vannak ilyen terveik, lehet, hogy ezúttal mégis inkább a zöld hátteret és a CGI-t kellene segítségül hívni ahelyett, hogy egy helyiek által kedvelt építményt elpusztítsanak.