Lélegzetelállító lesz Brad Pitt új filmje

Joseph Kosinski rendező és Jerry Bruckheimer producer újabb részleteket osztott meg az Apple Studios égisze alatt készülő F1-es filmük részleteiről a Miamiban megrendezett F1 Accelerate Summit panelbeszélgetésén.

Már az önmagáért beszél, hogy a film főszerepét Brad Pitt játssza majd, az viszont tényleg már csak hab a tortán, hogy a hétszeres Forma-1-es bajnok, Lewis Hamilton is részt vesz producerként a munkálatokban. A beszélgetés moderátora, Will Buxton elmondása szerint Kosinksi és Bruckheimer "egy 11. csapatot hoz létre, amely Silverstone-tól az év végéig a pályán és a sporteseményeken is forgat.

Buxton azt elmondta, hogy a film csapata létrehozta a valaha tervezett legkisebb mozgatható 6k-s kamerát, amely “a nézőt egyenesen egy versenyautó ülésébe ülteti”. A Variety magazin értesülése szerint ugyanakkor Pitt nem vesz részt egy hivatalos versenyen sem, az általa vezetett versenyautó valószínűleg egy junior F2-es vagy F3-as autó módosított változata lesz.

A film hivatalos logline-ja szerint Pitt “egy olyan versenyzőt alakít, aki visszatér a visszavonulásból, hogy egy újonc pilóta oldalán versenyezzen a sportág új titánjai ellen”, a film további szerepében pedig Damson Idris lesz látható.