Megható módon tisztelegett  Leonardo DiCaprio Martin Scorsese munkássága előtt. A színész legutóbb a legendás rendező Megfojtott virágok című filmjében vállalt szerepet, amelyet a napokban mutattak be a cannes-i filmfesztiválon.

Egy panelbeszélgetés során DiCaprio őszintén beszélt arról, mekkora hatást is gyakorolt Scorsese és Robert De Niro. “Csak a személyes szemszögemből tudok beszélni. Martin és Robert moziján nőttem fel. Ez hatással volt a színészi játékomra. Ők művészileg nagyon magas szintre jutottak. Nemcsak a tehetségük alakított át, hanem mintaként is szolgált számomra. Nem csak nekem, hanem egy egész színészgenerációnak” - mondta DiCaprio.

“Mit is mondhatnék… Ő egy olyan valaki, akinek hatalmas kitartása van. Mindig vadul hajlandó rámutatni az igazságra, függetlenül attól, hogy az mennyire csúnya, furcsa vagy kényelmetlen. Erről szól a művészete. Martin Scorsese korunk egyedülálló filmrendezője, és továbbra is olyan filmeket készít, amelyek nagyon fontos történeteket mesélnek el. Én személy szerint csodálom őt, és remélem, hogy továbbra is az igazságra világít rá a karakterek és a filmek prizmáján keresztül” - tette hozzá a színész.

A Megfojtott virágok a tervek szerint idén októberben érkezik a hazai mozikba.

dráma | krimi | misztikus | thriller | történelmi | western

Az USA az 1920-as években. Oklahoma államban, az Osage Nemzet területén rengeteg olajat találtak, ami az ott élő indiánokat nagyon gazdaggá tette. De a fehér telepesek is a fekete... több»