Lesz Dűne 2? Megvan a hivatalos válasz és a premierdátum

UPDATE: Megtörtént a hivatalos bejelentés, jön a Dűne második része, mely egyúttal megkapta a premierdátumot is. A film 2023. október 20-án debütál a mozikban.

Már a hazai mozikban is megtekinthető a Dűne, ráadásul nem is kellett sokáig várni hírre, miszerint elkészül a folytatás.

Nem csupán pletykáról van szó, a Deadline magazinnak adott interjújában maga a Warner Bros. vezérigazgatója, Ann Sarnoff árulta el, hogy elkészül a második rész.

“Hogy elkészül-e a Dűne 2? Aki megnézi a filmet, és látja majd, hogy miként zárul a cselekmény, az tudni fogja a választ” - jegyezte meg Sarnoff.

A Frank Herbert azonos című regénye alapján készült Dűne meglehetősen monumentális és részletgazdag történettel rendelkezik, így Denis Villeneuve enyhén szólva is nagy fába vágta a fejszéjét, a rendező azonban egy korábbi interjúban már elárulta, hogy a Warnernél zöld utat kapott egy spin-off sorozat is, amely Bene Gesserit történetét dolgozza fel.

“Az első dolgom az volt, hogy bebizonyítsuk, van létjogosultsága egy ilyen gyönyörű filmnek. Azt hiszem, hogy ez sikerült is” - nyilatkozta Villeneuve korábban a Total Filmnek, majd hozzátette, hogy az első résznek hatalmas anyagi veszteséggel kellene zárnia, hogy a stúdió elkaszáljon egy lehetséges folytatást.

82 Dűne  (2021)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Paul Atreides (Timothée Chalamet) egy zseniális és tehetséges fiatal férfi, aki hatalmas tettek véghez vitelére hivatott. Paulnak el kell utaznia az univerzum legveszélyesebb... több»