Már holnap a Disney+-on: Jön a népszerű könyvsorozat adaptációja Sean Beannel

Alighanem sokan várták már, hogy C.J. Sansom könyvei végre méltó adaptációt kapjanak, amellyel ezúttal a Disney+ szolgál, a Shardlake holnaptól ugyanis már elérhető a platformon.

Sansom ugyanakkor már nem élhette meg a sorozat megjelenését, a szerző két nappal a premier előtt elhunyt. “A Shardlake megírása nem volt más, mint öröm. C. J. Sansom regényei hihetetlenül gazdagok történetben, karakterekben és történelemben; tele vannak intrikával, izgalommal, kegyetlenséggel és együttérzéssel - és mindennek a középpontjában Matthew Shardlake áll, egy olyan hős, aki semmihez sem hasonlítható. Bár ezek a történetek a Tudor-korabeli Angliában játszódnak, a témák abszolút a mai világot érintik és rezonálnak rá. Lehet, hogy több száz év telt el - de az emberiség és az, ami minket mozgat, alig változott” - nyilatkozta korábban Stephen Butchard forgatókönyvíró.

A történet szerint Shardlake nyugodt ügyvédi élete teljesen a feje tetejére áll, amikor Cromwell megbízza őt, hogy vizsgálja ki egyik megbízottjának halálának körülményeit a távoli Scarnsea városka kolostorában. Cromwell ragaszkodik hozzá, hogy a nagyképű, jóképű Jack Barak kísérje, és Shardlake bizonytalanságban marad, hogy Barak vajon segítője vagy a megbízójának kémkedik.

A sorozat főszerepében Sean Bean, Paul Kaye, Babou Ceesay, Arthur Hughes, Matthew Steer, David Pearse és Joe Barber láthatók. A Shardlake holnaptól tehát elérhető a platformon, a sorozat mafabos adatlapján található Disney+ ikonra kattintva pedig közvetlenül elindítható a lejátszás, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

54 Shardlake  (2024)

dráma | misztikus | történelmi

A Tudor-korszakban, a kolostorok feloszlatása idején Thomas Cromwell elküldi Matthew Shardlake-et, hogy vizsgálja ki egy megbízott halálát a távoli Scarnsea városában. több»