Viszonylag ritka, hogy a hollywoodi sztárok nyíltan beszélnek a vallásukról, valamiért ez nem szokás. De Mark Wahlberg egészen máshogy gondolkozik erről a kérdésről, és ennek tanúbizonyságát is adta a napokban. A Tonight Show vendégeként egy hamuszinű keresztet viselt a homlokán, ami a húsvétot felvezető nagyböjt első napjának szimbóluma.

Az 51 éves sztár elmondta, hogy nem áll szándékában hirdetni a hitét, nem akarja ráerőszakolni senkire. De fontosnak tartja, hogy nyilvánosan is gyakorolja, mert ez szükséges az egyensúly megtartásában. Hozzátette, tudja, hogy nem népszerű ilyesmiről nyilatkozni a szakmájában, de számára fontos, hogy megossza az emberekkel. Az interjú során arról is beszélt, hogy mindenféle szakmából vannak barátai, akik különféle vallást gyakorolnak és fontos, hogy őket is tisztelje és becsülje.

Mint ismert, Mark Wahlberg a színészi karrier előtt rapperként próbált befutni több-kevesebb sikerrel. Ennek előzménye pedig megannyi balhé és összetűzés volt a törvény őreivel. Erről ma már úgy beszél, hogy mikor a színészetet választotta, rájött, hogy sokkal nagyobb fegyelemre van szüksége. A hite ebben is segített, mivel úgy véli, hogy Isten tudja, kit mitől kell elszakítania. Mindenkinek vannak olyan dolgai, amelyek bűntudatot keltenek benne, de ha leválnak ezekről a dolgokról és a rossz szokások helyett a jókra koncentrálnak, önmaguk jobb változatai lehetnek.

Érdekes, hogy az interjúban megemlítette az 1997-es Boogie Nights mozit, amelyben egy pornósztárt alakított. Erről úgy beszélt, hogy reméli, Isten filmkedvelő és megbocsát neki azért az alakításért.