Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
86%

Boogie Nights (1997)

Boogie Nights
Filmadatlap
 
26
Szereplők
10
Vélemények
7
Képek
2
Videók
 
elekm90   2020. 10. 05.

legújabb vélemény

1

Remekmű, vélemény szerint a mai napig Paul Thomas Anderson legjobbja. Elképesztő, hogy az akkor még csak 27 éves rendező/író micsoda profizmussal készítette el. A színészi gárda remek, a két Oscar-jelölt, Burt Reynolds és Julianne Moore mellett külön... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 06. 27.

0
Ez a film egy igazi remekmű

Röviden, tömören: ez a film egy igazi remekmű. Bővebben: kiváló hangulatteremtés, bravúros kamerakezelés, elképesztő karakterek, nagyszerű történetvezetés. Ez a Paul Thomas Anderson egy zseni! Így megfogni egy korszakot, s egy olyan szegmensét a film... teljes kritika»


 
Deku   2017. 11. 20.

0

Ilyen is kellhet és biztos van olyan aki vevő is eme alkotásra de az nem én voltam sajnos. Azt hiszem engem ez a film kevésbé érintett meg mint a többséget de sajnos nálam nem hozta el a várt hatást és untatott.

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 07.

0

Odafigyelős,olyan agyalós mozi. Wahlberg nagyon jól játszik,és érdekes a sztori.Plusz imádom Julianne Moore szinészi játékát!Vele elfogult vagyok... Ajánlott....

 
Syracuse   2018. 02. 12.

0

Valószínűleg tökéletesen korhű ábrázolása a film a témának, a színészek is hatalmasat alakítanak és még a 2 és fél óra játékidő sem volt utólag túl sok. Mark Wahlbergről nem tudom eldönteni, hogy jó színész-e. A komolyabb szerepeivel rendre meg tud l... több»

 
sipiarpi   2016. 09. 06.

0

Paul Thomas Anderson erőssége a hangulat teremtés. Nagyon jól eltalálja a korszak stílusát (nem úgy mint Buck). A zenék, a ruhák nagyon jó körítésül szolgálnak egy felemelkedést, majd bukást és talpra állást bemutató filmnek. Mindegyik karakter fel v... több»

 
edessszilvia   2017. 11. 05.

0

Annak idején nagy kedvencünk volt, káprázatos alakítás Mark Wahlbergtől és Julianne Mooretól. Bármikor szívesen újranézem, mindenkinek bátran ajánlom!

Galéria (7)

Mark Wahlberg
John C. Reilly
Heather Graham
Mark Wahlberg
Heather Graham
Mark Wahlberg
John C. Reilly
Burt Reynolds
Mark Wahlberg
Burt Reynolds
William H. Macy
Burt Reynolds

Videók (2)

A film összbevétele 16 700 954 dollár volt (imdb.com).

 

Jack Horner szerepét Warren Beattynek és Sydney Pollacknak is felajánlották, ám mindketten visszautasították. Pollack, aki a premier időpontjában nézte meg a filmet, egyből azt nyilatkozta, hogy megbánta a döntését.

(ArpiHajdu és Réci)
 

SPOILER! A filmben 9-en halnak meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

1999-ig a film ki volt tiltva Dél-Koreából.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Heather Graham a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díját.

(mamiéstöti2)
 

Paul Thomas Anderson, a film rendezője azt nyilatkozta, hogy a Boogie Night nyitánya tisztelgés A gonosz érintése (1958) előtt.

(Bogi87)
 

Az utolsó jelentben látható gumi műpéniszt Mark Wahlberg a forgatás után megtartotta, amely mostanra már jelentősen erodálódott a saját elmondása alapján.

(ClunkyChip)
 

Rollergirl figuráját eredetileg Gwyneth Paltrow játszotta volna.

(ClunkyChip)
 

Paul Thomas Anderson Mike Sager 1989-es, a Rolling Stone-ban publikált 'The Devil and John Holmes' című cikke alapján forgatta le 1997-ben bemutatott Boogie Nights című filmjét. Az eredeti cikk egy pornósztár történetét követte nyomon, aki egyre mélyebbre merült a kábítószerek világában, és belekeveredett az 1981-es wonderlandi gyilkosságokba.

(hp)
 

Miután megnézte a film első verzióját, Burt Reynolds megbánta, hogy elvállalta a szerepet és kirúgta az ügynökét, amiért beszervezte a projektbe. Reynolds végül Golden Globe-díjat kapott a szerepért, és Oscar-díjra is jelölték.

(kázsé)
 

Eredetileg Leonardo DiCaprio játszotta volna Eddie szerepét, de már leszerződött a Titanicra, ezért el kellet utasítania. Viszont ő ajánlotta Mark Wahlberget a szerepre.

(kázsé)
 
Testnedvekben tocsogó lélektani dráma, a legjobb fajtából. 9/10 több»