A 3-test probléma: David Benioff, D.B. Weiss és Alexander Woo alkotása, Derek Tsang rendezésében. A szériát a nemzetközileg elismert A háromtest-probléma című könyv ihlette.

A 3-test probléma című széria 8 epizódja során rejtélyek és eget rengető felfedezések világába repíti a közönséget mielőtt a potenciálisan katasztrofális következmények valósággá válnának. Az őrületes utazás kontinenseken és különböző idősíkokon ível át - a 60-as évek kínai Kulturális Forradalomtól kezdve, egészen az Oxfordi Egyetem és az ENSZ jelenkori működéséig - itt van minden, amit tudni érdemes a sorozatról.

A történet 1960-as évekbeli Kínában kezdődik, amikor egy fiatal nő sorsdöntő lépést tesz, amely idővel és térben hatással van a jelenre. Amikor a természet törvényei érthetetlen módon felbomlanak, egy csapat kiváló tudós kénytelen összefogni egy rettenthetetlen nyomozóval, hogy megállítsák az emberiség legnagyobb fenyegetését. A A 3-test probléma egy epikus történet, amely sokrétegű sztorijávalés az emberi kapcsolatok bonyolult ábrázolásával átértelmezi a sci-fi drámák világát.

A széria a kínai író, Cixin Liu  nemzetközileg elismert trilógiáján alapul, amely az emberiség eddigi legnagyobb fenyegetését követi nyomon. "Ugyanazokat a dolgokat szeretjük a könyvekben, mint annyi más rajongó" - mondta Weiss. "Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt a történetet a lehető legjobb módon adaptáljuk a vászonra. A könyvek ismerete nem előfeltétele annak, hogy megértsd vagy élvezd a sorozatot."

Ha további információkra lennél kíváncsi a a sorozat alapjául szolgáló könyvvel kapcsolatban, akkor ajánljuk figyelmedbe a Háromtest-probléma Trilógia - Magyar Rajongói Klubot, ahol sok érdekes plusz információt találhatsz a regényről, a sorozatokról, a kínai SETI programról vagy éppen a magyar vonatkozásokról. https://www.facebook.com/haromtestproblema.

Továbbá a Spacejunkie YouTube csatornával és neves tudósokkal (műsorvezető: Kiss László, Széchenyi és Príma Primissima-díjas csillagász) együttműködve a regény és a sorozatok tudományos és kulturális vonatkozásait boncolgatja az alábbi csatorna, tudományos és kulturális kontextusban. A beharangozó előadásuk eddig 15k+ nézettséget ért el: https://www.youtube.com/live/s_YGzOLzkUo?si=Okq7drLQ-5_VqkD3

Ha szívesen megnéznéd a sorozatot és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a széria mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

dráma | fantasy | kaland

A sorozatban az emberiség első alkalommal lép kapcsolatba egy idegen civilizációval. több»