Az HBO Max A király megmentése című új, saját gyártású sorozata már elérhető a platformon. 

A háromrészes dokumentumsorozat kémekkel, összeesküvésekkel és némasági fogadalmakkal teli története szemtanúk és szakértők elmesélésén keresztül bontakozik ki, és megmutatja, hogy az államgépezet hogyan védelmezi az egykori királyt, I. János Károlyt, és hogyan próbálja leplezni botrányait. A sorozatot a Mandarina gyártotta az HBO Max számára.

A háromrészes dokumentumsorozat ötvennél is több interjút vonultat fel újságírókkal, politikusokkal, volt titkosügynökökkel és egy egykori szeretővel, akinek a kilétét továbbra is homály fedi, és ezeken keresztül alapos betekintést nyújt a spanyol történelem egyik meghatározó időszakába.

Az évtizedeken át ­– 1975 és 2014 közt – uralkodó király intim portréja egy sokoldalú, ellentmondásos figurát tár elénk, aki a beszámolók szerint véget vetett Francisco Franco negyvenéves diktatúrájának, ám végül lemondott a trónról, és akarata ellenére elhagyta Spanyolországot, hogy megmentse az uralkodóházat.

A sorozat executive producerei az HBO Max részéről Miguel Salvat, Hanka Kastelicová és Antonio Trashorras. A király megmentése gyártója a Mandarinához tartozó Campanilla Films.

dokumentum

A dokumentumfilm I. Juan Carlos spanyol király történetét mutatja be, amiben megismerhetjük azt az összetett korrupciógépezetet, ami mindent megtett azért, hogy megvédje a... több»