Még 5 év a Trónok harcából?A kép forrása: HBO

Április 12-én debütál a Trónok harca 5. évada, melynek kapcsán a széria alapjául szolgáló regényfolyam szerzője, érdekes információkat osztott meg a blogján.

Minden idők legnépszerűbb sorozata további öt évaddal bővülhet, írja személyes blogján . Az ügy már csak azért is érdekes, mert a széria készítői, David Benioff és Dan Weiss 7 évadot tervez, míg az író szerint a csatorna legszívesebben meg sem állna tízig.

"Hasonló kérdésekkel bombáznak állandóan, amikor valahol nyilvános eseményre látogatok, interjúk alkalmával vagy a vörös szőnyegen. Általában azt szoktam válaszolni, hogy nem tudom, hány évad fog készülni, senki nem tudja" - írta. "Azt tudom, hogy David és Dan több interjúban is azt állította, hogy hét évadot terveznek. De azt is tudom, hogy az HBO ettől többet szeretne. Ez már egészen az elejétől világos volt, pontosabban már az első évad második részének sugárzása után, amikor együtt ebédeltem az HBO egyik fejesével, aki azt mondta: ‘Azt szeretnénk, ha tíz évig futna.’ Azóta újra és újra elmondták ugyanezt, akárhányszor is találkoztam az HBO embereivel."

A pletyka azt követően kelt ismét szárnyakra, hogy az csatorna vezére, Michael Lombardo az EW magazinnak elmondta, hogy rettenetes lenne, ha a sorozat a hetedik évaddal érne véget. " Ez a nehéz része a dolognak. Elkezdtünk az utat Daviddel és Dannel. Ez az ő víziójuk. Örülnék-e neki – rajongóként és a hálózat vezetőjeként –, ha tíz évig futna? Hát persze!" - idézte a lap Lombardot. "Lesz egy őszinte beszélgetésünk, melyen megtárgyaljuk a lehetőségeinket. Én bízom bennünk, ha azt mondják, hogy nem akarnak hét évadnál többet, akkor biztosan az lesz a helyes döntés, akármennyire is borzasztó lenne ez számomra."

Bár többször is felmerült egy egész estés film lehetősége, Lombardo szerint ez nem lenne etikus a közönséggel szemben. Ugyanis az HBO azt ígérte, végigvezeti a nézőket a történeten, de a mozifilm megváltoztatná a szabályokat, és újabb költségekbe hajtaná a rajongókat. Martin azonban másképp vélekedik a dologról, ugyanis elmondása szerint nagyon örülne, ha a széria a mozivásznakat is meghódítaná, arról azonban fogalma sincs, hogy lehet-e valami a dologból.