Az elmúlt hetekben a Netflix előfizetők többnyire mind ugyanazokat a horrofilmeket nézték. Természetesen A félelem utcája trilógiáról van szó, amely a maga egyszerű módján pontosan azt hozza, amit előzetesen elvárhattunk tőlük. Nem kimagaslóan jó, de rossznak sem lehet őket mondani. Ugyanakkor a trilógia farvizén szép csendben kúszik felfelé egy másik horrorfilm is a nézettségi toplista élmezőnye felé.

Ez pedig nem más, mint a már címében is zseniális Közönséges horrorsztori. Az olasz alkotás Roberto De Feo és Paolo Strippoli rendezésében született meg a páros forgatókönyve alapján. És pontosan azt kínálja, amit a címe is sejtet: egy teljesen szokványos, de éppen ettől kifejezetten jó horrorsztorit.

A történet öt idegenről szól, akik mind másért utaznak Olaszország egy eldugott déli csücskébe. Van itt frissházas párocska, mindent a követőinek rögzítő sofőr, idős különc doktor és persze a kötelező visszahúzódó lány is. Csak a szokásos klisészereplők. A csapat egy ponton természetesen balesetet szenved, majd hamarosan egy teljesen idegen helyen tér magához, amiről gyorsan kiderül, hogy egy sátánista szekta hétvégi kirándulóhelye. Szóval hamarosan felbukkannak ők is, és kezdetét veszi a véráztatta fogócska.

A film tehát nem csak nem próbálja meg elkerülni a klasszikus horror kliséket, de egyenesen kérkedik is velük. És bár a Rotten Tomatoes alapján a nemzetközi közönség nem különösebben értékeli ezt (34 százalék), valamint a kritikusok is legfeljebb közepesnek ítélik (50 százalék), addig itt, a Mafabon bizony sokkal jobbak a vélemények (75 százalék). A Netflix nézettségi toplistáján pedig stabilan tartja egyelőre a helyét.