Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Közönséges horrorsztori (2021)

A Classic Horror Story
Filmadatlap
 
19
Szereplők
5
Vélemények
8
Képek
2
Videók

Galéria (8)

Videók (2)

 
Sabnock Sanatory   2021. 07. 28.

legújabb vélemény

2
Szó szerint közönséges és unalmas

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Miért is nem tudnak manapság egy tisztességes mozit (most: horrort) összerakni a filmes "szakemberek"? Ennek azért több oka is lehet. Elfogytak az ötletek, a remake-ek, és rebootok nem elég ütősek. A rendezői, operatőri, írói gárda rengeteg kóklerből... teljes kritika»

 
Eastern79   2021. 07. 15.

0
Inkább zseniális, mint közönséges

Bevallom, nem sok olasz horrort láttam, de az tény, hogy van egyfajta hangulatuk, ami annyira jellegzetes, mint a spagettijük. Teljesen szokványosan kezdődik a sztori. Az autó balesetet szenved, és utasai másnap reggel az erdőben, egy elhagyottnak tűnő ház mellett ébrednek. Eddig majdnem olyan, mint bármelyik hentelős széria, azonban a lelkesedésem hamar lelombozta a hamarosan feltűnő szadista helybeli kolónia, akik elkezdik ritkítani a szereplőket. Miután átváltott a Halálos kitérőből ismert sztorira, miközben a ház erősen a Gonosz halottbeli viskóra emlékeztetett, nem tudtam eldönteni, hogy ennyire fantáziátlan volt a rendező, hogy összelopkodta minden erdős horror kliséit, vagy ez is a koncepció része. Többet erről tényleg nem árulhatok el, de kapunk nem egy, meglehetősen ütős csavart és egyben magyarázatot, ráadásul a végén még egy kis öniróniát is megenged magának a streamingszolgáltató. A Netflix egy rendkívül nyers, szadista, mégis kreatív és elgondolkodtató horrort hozott össze erős atmoszférával és remek színészekkel.

3
 
stomachh   2021. 07. 23.

0

Netflixes film, sokat nem vártam tőle emiatt. Klasszikus horrortörténet, ahogyan a címe is előrevetíti, a hagyományos klisékkel dolgozik, de nagyon élvezhető a műfaj kedvelőinek. Ügyesen meg lett csinálva, nekem tetszett.

 
Zoltán383985   2021. 07. 15.

0
1 év múlva?

Nekem tetszett. Lehet, hogy nem fogok rá emlékezni 1 év múlva, annyira azért nem volt jó. De 4 csillagot megér.

 
Kovacs   2021. 07. 14.

0

Netflixes, tehát nem vártam sokat. Azt meg is kaptam. Vannak benne dicsérhető alakítások, illetve egyáltalán nem mondanám rossznak, viszont gyengécske.

 
Ajánlható-e jó szívvel a Közönséges horrorsztori? Mindenképpen. Szórakoztató mozi lett, aminek legnagyobb erénye mélyebben keresendő, mint azt elsőre gondolnánk. Miért ültünk le a képernyő elé? Mi keltette fel az érdeklődésünket? Miért néztük végig? A válaszokat magunkban kell keresnünk. több»
 
A stáblista közben látható iróniával átitatott jelenet miatt végül mosolygó arccal hagytam ott a filmet, így a közepes pontszám ellenére is megtekintésre ajánlott darabról van szó, de ettől több volt a történetben. több»