Közösség

Vélemény:

 

71 Közönséges horrorsztori

(2021)

Inkább zseniális mint közönséges

 
Eastern79   2021.07.15 22:20
0

Bevallom, nem sok olasz horrort láttam, de az tény, hogy van egyfajta hangulatuk, ami annyira jellegzetes, mint a spagettijük. Teljesen szokványosan kezdődik a sztori. Az autó balesetet szenved, és utasai másnap reggel az erdőben, egy elhagyottnak tűnő ház mellett ébrednek. Eddig majdnem olyan, mint bármelyik hentelős széria, azonban a lelkesedésem hamar lelombozta a hamarosan feltűnő szadista helybeli kolónia, akik elkezdik ritkítani a szereplőket. Miután átváltott a Halálos kitérőből ismert sztorira, miközben a ház erősen a Gonosz halottbeli viskóra emlékeztetett, nem tudtam eldönteni, hogy ennyire fantáziátlan volt a rendező, hogy összelopkodta minden erdős horror kliséit, vagy ez is a koncepció része. Többet erről tényleg nem árulhatok el, de kapunk nem egy, meglehetősen ütős csavart és egyben magyarázatot, ráadásul a végén még egy kis öniróniát is megenged magának a streamingszolgáltató. A Netflix egy rendkívül nyers, szadista, mégis kreatív és elgondolkodtató horrort hozott össze erős atmoszférával és remek színészekkel.

 
Interfectorem Sabnock 2021.07.28 22:35
0

Nem tudom, milyen olasz horror filmre gondolsz,mert a giallo-val bezárólag, nem is nagyon gyártanak semmi maradandót. Na és igen, ez egy összelopkodott, kis túlzással is csak közepes, nyersesség, és brutalitás nélküli filmecske.
:)

 
Eastern79 2021.07.28 23:24
0

Dario Argento, Lamberto Bava, Lucio Fulci....a nyolcvanas évek meghatározó olasz horror rendezői, olyan klasszikusoké mint a Démonok 1-2 vagy a Zombie.... a kritikám pedig egyáltalán nem arról szól, hogy a film össze lenne lopkodva-éppen ellenkezőleg. A történet az ami megköveteli a plágiumot, hiszen egy őrült rendezőről szól... Nem kell velem egyet érteni, de ha nem érted azt amit írok, ne kritizáld. Ez egy közösség. Én sem értek egyet sok kritikáddal, de nem okoskodom bele. Te úgy látod, én meg így. Ez ennyire egyszerű.

 
Interfectorem Sabnock 2021.07.28 23:36
1

Látom, te sem bírod a kritikát, mint manapság senki.
:)
Ok, elengedtem,tegyél te is így....
:)
( de amúgy hidd el,valamennyit értem, amit leírtál...)
ui: ha nem írok,ne válaszolj!
:)