MeToo: Nem élte túl a botrányt, feloszlik a Time’s Up szervezet

Feloszlik a Time's Up szervezet, a tevékenységét hivatalosan január utolsó napján fejezik be.

A Time's Up szervezetet a 2018-as Golden Globe-gálán alapították, egyik alapítója Ashley Judd színésznő, aki maga nemi erőszak áldozata volt. A szervezet elindítása a metoo mozgalom csúcspontján volt, amely a Harvey Weinstein által elkövetett szexuális zaklatás mértékének leleplezése nyomán született.

A Time's Up létrehozott egy speciális TULDF-alapot, hogy a szexuális zaklatás áldozatai jogi segítséget kaphassanak. A szervezet működésének első tíz hónapjában több mint 22 millió dollárt gyűjtött össze, a támogatók között volt például Oprah Winfrey és Meryl Streep.

A TULDF, amelyet azonban nem a Time's Up, hanem a washingtoni National Women's Law Center irányít, eddig több mint 6000 szexuális zaklatás áldozatának segített.

A Time's Up azonban 2021-ben hatalmas imázskárosodást szenvedett, amiből nem tudott felállni. Ennek oka, hogy kiderült, hogy az egyik igazgatósági tag tanácsot adott Andrew Cuomo New York-i kormányzónak, hogyan reagáljon a szexuális zaklatással kapcsolatos vádakra. A szóban forgó politikust ezt követően 11 nő vádolta meg.

2021 novemberében a Time's Upot erősen leépítették. Azok azonban, akik a szervezetben maradtak, azt állították, hogy nem szándékoznak feladni a tevékenységüket, hanem átláthatóbbá és befogadóbbá teszik a szervezetet. Alig több mint egy évvel később nyilvánvalóvá vált, hogy a Time's Up nem tudta helyreállítani hírnevét.