Az elmúlt napokban ismét több újdonsággal bővült a Netflix kínálata mind sorozatok, mind filmek terén. Utóbbiak között találunk egy izgalmas thrillert, amely ugyan csak néhány napja debütált a legnagyobb streaming-szolgáltató kínálatában, máris a fél országot felcsigázta. Ez a Fagypont alatt, amely egy újabb bizonyítéka annak, hogy a Netflix nagyon jó érzékkel nyúl a külföldi alkotásokhoz.

A Fagypont alatt ugyanis egy spanyol thriller Lluís Quílez rendezésében, aki Fernando Navarro mellett a forgatókönyv megírásából is kivette a részét. A fontosabb szerepekben is rendre spanyol színészeket találunk: Javier Gutiérrez, Karra Elejalde, Àlex Monner, Luis Callejo és Andrés Gertrúdix.

A Fagypont alatt története egy rabszállító teherautón játszódik. Ahogy az lenni szokott, a veszedelmes bűnözőket szállító kamion az éjszaka közepén halad keresztül egy elhagyatott erdős területen, amikor egy szögesdrót tönkreteszi a kerekeket és megállásra kényszeríti. Hamarosan kiderül, hogy valaki az egyik rabra pályázik a teherautóról, és ehhez semmitől sem riad vissza. Emellett a rabszállító sofőrje, egy rendőr csapdába esik a kabinjában, miközben a rabok megpróbálnak bejutni hozzá.

A film már a leírás alapján is igazi adrenalinbombának tűnik, és a jelek szerint a kritikusok is meg vannak vele elégedve. A film a Rotten Tomatoes oldalán egyelőre kevés kritika alapján, de 83 százalékon áll. A nézők viszont jóval szigorúbbak vele: egyelőre csak közepesnek minősítették 52 százalékkal.

A Mafab olvasói is hasonló véleményen vannak, ők egyelőre 63 százalékos tetszési indexet hoztak össze neki. Ettől függetlenül, ha még nincs meg, hogy mit nézz ma este a Netflixen, akkor ez egy jó választás lehet.