Távolabbról nézve, a filmkészítés nagyon bonyolult dolog.  Margot Robbie, aki nemcsak főszereplője, hanem ötletgazdája és producere is a  Ragadozó madarak (Birds of Prey, már a mozikban) című, őrült Harley Quinn-filmnek, azért le tudja ezt egyszerűsíteni. Szerinte, három dolog kellett Gotham legkeményebb csajainak találkozásához: Szerelem, tudomány és alkohol.

Ahogy nemrég újságíróknak mesélte, már az Öngyilkos osztag készítése közben beleszeretett Harley Quinn figurájába, és rögtön az érdekelte, hogyan lehetne a figurára építve egy kemény csajos filmet összehozni. Amikor a Warner stúdió nyitottnak mutatkozott az ötletre, kutatni kezdett, hogy megértse, a figurát. Sam Shepard Szerelem bolondja című drámája volt az első ihletője, azután szakkönyveket olvasott és TED-előadásokra járt: olyan skizofrén nők előadásait hallgatta, akik a saját szakmájukban a betegségük ellenére is sokra vitték. Az Öngyilkos osztagot még be sem mutatták, amikor találkozott Christina Hodson forgatókönyvíróval. Bruncholni hívta meg, de jót beszélgettek: a pizzázásból mimosázás lett.

– Egy másfél órával később, egy átlagos szerda reggel, már mindketten részegek voltunk, és azóta is barátok vagyunk. És tudtuk, miről fog szólni a Ragadozó madarak: Harley Quinn (és új barátai) csodasztikus felszabadulásáról.