Michael J. Fox Biff Tannenhez hasonlította Trumpot

November elején tartották az Egyesült Államokban az elnökválasztást, amin végül Donald Trump alulmaradt Joe Bidennel szemben. Egy ilyen esemény alkalmából természetes, hogy sok hírességből próbálják kiszedni a véleményét, álláspontját. Rengetegen szólalak fel egyik vagy másik jelölt mellett vagy épp ellen, amivel természetesen a rajongótáborukon belül is megosztják az embereket. Azt nem tudni, hogy e téren mi a helyzet Michael J. Fox esetében, a színész ugyanis még hetekkel a választások előtt fogalmazott meg elég csípős kritikát Donald Trumppal szemben.

Michael J. Fox ugyanis a Vissza a jövőbe trilógia Biff Tannenjéhez hasonlította az akkor még regnáló elnököt. Egy The Guardiannak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy az elnökben megtestesül az emberiség minden rossz ösztöne, ezért ő úgy érzi, mintha Biff Tannen lenne az elnök.

A Thomas F. Wilson által alakított Biff volt a Vissza a jövőbe filmek állandó negatív figurája, aki főleg az első két filmben kapott fontos szerepet. Az első részben ő volt az, aki egész életében zaklatta, piszkálta és kihasználta a Michael J. Fox által alakított Marty McFly apját, George-ot. Mikor Marty véletlenül visszautazik az időben a szülei tinikorába, ő maga is szembekerül Biffel, akiről kiderül, hogy már tiniként is egy igazi zsarnok volt.

A második filmben még inkább kidomborítják Biff negatív énjét, mikor egy alternatív idősíkon ő lesz Hill Valley teljhatalmú ura, miután csalással dollármilliókat szed össze. Nem retten meg a gyilkosságtól sem, a politikusokat pedig a zsebében tartja.

Jogosan merül fel a kérdés az emberekben, hogy vajon miért érez párhuzamot Michael J. Fox Biff Tannen és Donald Trump között. Az ellenszenv még a 2016-os választási kampányig nyúlik vissza, amikor Donald Trump egy beszéde során viccet csinált egy fogyatékkal élő riporterből. Ez húzta ki végérvényesen a gyufát a színésznél, aki közel három évtizede él együtt a Parkinson-kórral, ami mára olyannyira elhatalmasodott rajta, hogy kénytelen volt felhagyni az aktív színészi pályával.