Vannak Hollywood nagy legendái és sztárjai, akiknek álmunkból felverve is tudjuk sorolni a filmjeit. És vannak legendás filmek és sorozatok, amelyeknek álmunkból felverve is tudjuk sorolni a szereplőit. Néha e két dolog össze is keveredik. De nem Michael Keaton és a Pokoli éden című sorozat esetében.

Az itthon is a többség számára inkább csak Lostként ismert sorozat 2004 és 2010 között futott és sokáig számos rekordot tartani is tudott. Az egyik leghíresebb sorozattá vált, amely azonban végül elég lagymatag befejezést kapott, aminél mindenképpen jobbat érdemelt volna.

A történet egy repülőgép lezuhanásával indult egy látszólag lakatlan trópusi szigeten és a maréknyi túlélő küzdelmeit mutatta be. De csakhamar kiderült, hogy a szigettel valami nagyon nincs rendben és a misztikus-titokzatos vonal beemelése a sztoriba hatalmasra növelte a nézői érdeklődést.

Hogy jön a képbe Michael Keaton, hiszen ő nem is szerepelt a sorozatban? Nos valójában szerepelt volna, sőt, az egyik főszerepet szánták neki. Ő alakította volna Jacket, aki végül az egész sorozatot elvitte a hátán. De az eredeti forgatókönyvben nem szántak még neki ekkora szerepet.

Amikor Michael Keaton elolvasta az eredeti forgatókönyvet, rábólintott a szerepre. Akkor ugyanis még az volt a terv, hogy Jack a pilot epizód legvégén meghal. Ám, amikor a készítők úgy döntöttek, hogy mégis életben hagyják, Michael Keaton kiszállt a projektből, mert nem akarta magát hosszú távon is elkötelezni egy sorozat mellett.

Ezt talán a sorozat sikerét látva később megbánta, főleg azért, mert a színész azokban az években messze nem volt a karrierje csúcsán. Szerencsére később visszatalált a sikerhez vezető útra és nem csak Oscar-jelölést kapott, de bizony még a sorozatos vonal legelőkelőbb díját, az Emmy-díjat is sikerült elnyernie a Dopesick című sorozat főszerepéért.

Hogy milyen lett volna Michael Keaton a Lostban? Ezt már sosem fogjuk megtudni, de azért érdekes lehet eljátszani a gondolattal.