Michael Myers fedetlen arccal riogat az új Halloween-videóban

Nálunk jövő héten nyit a Halloween, és a rendre-másra előkerülő képek, hírek, pletykák és videók miatt a közönség egyre türelmetlenebbül várja a John Carpenter klasszikusának új, rebooltolt folytatását, ami már az elején próbált hű maradni az eredeti film szellemiségéhez.

A filmben visszatér Jamie Lee Curtis legendás szerepében, Laurie Strode-ként, aki az elmúlt évtizedeket azzal töltötte, hogy felkészüljön Michael Myers visszatérése, mert meggyőződése, hogy a gyilkos szökése elkerülhetetlen – és igaza lesz. Ezért minden képességére, erejére és türelmére szüksége van, hogy még egyszer szembenézzen a maszkos gyilkossal, és megvédje családját a borzalmaktól.

A most nyilvánosságra került jelenet szerepel ugyan az előzetesben, de nem ilyen hosszan. A történet szerint két bűnügyi podcasteket készítő ember látogatja meg Myerst a szuperbiztonságos elmegyógyintézetben, ahol élete elmúlt évtizedeit töltötte, és bármi áron szeretnének belőle kicsikarni valamilyen reakciót. Ehhez az egyikük még az általa viselt régi maszkot is lehozza, hátha szóra bírja a gyilkost – ám Myers úgy tesz, mintha nem venne tudomást róluk.

Nekünk viszont van alkalmunk egy gyors pillantást vetni az arcára – még ha nem is olyan jót, mint az eredi filmben. Viszont a készítők precizitását dicséri, hogy ugyanazt a színészt válogatták ki a szerepre, aki annak idején Nick Castle-t helyettesítette abban a jelenetben, amikor a gyilkosról lekerül a maszk: Tony Morant.

A filmben természetesen Castle is feltűnik egy cameo erejéig, hiszen az ilyen rejtett utalásokat vétek lett volna kihagyni. A nagyrészt rajongásból, lelkesedéből és profizmusból összegyúrt filmnek minden esélye megvan arra, hogy bankot robbantson majd a mozikban: a filemt David Gordon Green rendezte Danny McBride és Jeff Fradley forgatókönyvből, az eredeti rendező Carpenter pedig a zenét jegyzi  Cody Carpenterrel egyetemben. Jamie Lee Curtis mellett feltűnik benne  Judy GreerWill PattonHaluk BilginerJefferson HallToby HussP.J. Soles és Andi Matichak – és október 25-től akár szélesvásznon is borzongathattatjuk magunkat vele.

Videó: