Minden, amit tudnod kell Henry Cavill Hegylakó rebootjáról

A ’80-as évek egyik kultikus sci-fi thrillerre volt a Hegylakó, amely a későbbi években további három epizóddal folytatódott, de készült belől TV-sorozat és animációs sorozat is. Amekkora rajongótáborra a franchise rendelkezik, nem meglepő, hogy évek óta téma a rebootolása. Ebből azonban eddig semmi sem valósult meg, viszont mostanra egyre több fontos részlet kerül a helyére a projektben.

Az egyik legfontosabb, hogy 2016-ban az a Chad Stahelski kapta meg a rendezői feladatokat, aki kaszkadőr múltjának köszönhetően már többször is bizonyított, hogy akciófilmet nagyon tud rendezni. Elég csak a John Wick filmekre gondolnunk. Szóval immár öt éve bábáskodik a projekt felett, ám mivel menet közben számos egyéb munkája is volt, ez meglehetősen lassan halad.

Viszont van egy másik nagyon fontos részlet, ami mostanra a helyére került. Ez pedig nem más, mint a főszereplő kiléte. Miután a Warner zöld utat adott a Superman filmek sokadik újrakezdésére, Henry Cavill új elfoglaltság után nézett. A színész szeretne ismét egy nagy múltú és jelentős franchise arcává válni, így csatlakozott ő is a Hegylakó rebootjához.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy kit fog alakítani a filmben, hiszen ugyanakkora esély van rá, hogy Connor MacLeod bőrébe bújik és arra is, hogy valaki mást fog életre kelteni a MacLeod klánból. Ugyanígy nem lehet tudni azt sem, hogy a két korábbi MacLeodot, vagyis a Connort alakító Christopher Lambertet és a Duncant alakító Adrian Pault bevonják-e a projektbe legalább egy cameo erejéig vagy ők már teljesen a múlt és kimaradnak a buliból. Megjelenési dátumról pedig még igen korai lenne beszélni.

A Hegylakó olyan köztünk élő emberekről szól, akik halhatatlanok és évszázadok, akár évezredek óta járják a vidéket. Egyetlen módon lehet végezni velük: ha egy másik halhatatlan levágja a fejüket. A cél is ez, ugyanis a legenda szerint közülük végül csak egyetlen egy maradhat életben, így mindannyian egymás után kutatnak, hogy megküzdhessenek.

A franchise első része igazi kultfilmnek számít, ám a későbbi folytatások már messze nem tudták megütni azt a szintet. Sokat rontott ezen a második rész, ahol valamiért a készítők úgy gondolták, jó ötlet, ha a halhatatlanokból földönkívülieket csinálnak… Nem volt jó ötlet.

79 Hegylakó  (1986)

akció | fantasy | kaland

Connor McLeod (Christopher Lambert) évszázadok óta járja a világot, és igyekszik őrizni a titkát: hogy azon kevés ember közé tartozik, akik halhatatlanok. McLeod soha nem veszti... több»