Mindenki megnyugodhat, Jamie Foxx lesz Spawn!

1997 óta nem láthattuk a mozivásznon milliók kedvenc brutális antihősét, Spawnt. Bár sokak szerint az akkori filmet se kellett volna megcsinálni… Todd McFarlane hosszú évek óta dolgozik a rebooton, amihez kezdettől fogva Jamie Foxxot nézte ki a címszerepre. Ám a napokban tett egy kétértelmű kijelentést, ami kiverte a biztosítékot a rajongóknál.

Todd McFarlane ugyanis közölte, hogy a projekt, amely immár karnyújtásnyira volt a tényleges rajttól, elveszített egy Oscar-díjas tagot. Egy olyan tagot, aki miatt több támogató is bizonytalanná vált a projekt kapcsán. Mivel azt a rendező nem árulta el, hogy név szerint kiről lehet szó, azonnal beindultak a találgatások, hogy a 2005-ben a Ray főszerepéért Oscart nyerő Jamie Foxxról lehet szó.

Mostanra viszont kiderült, hogy szerencsére nem ez a helyzet. Foxx továbbra is a stáb tagja, továbbra is vele tervezik a filmet, továbbra is ő öltheti magára Spawn jellegzetes kosztümjét. De akkor ki távozott? Nos, ezt továbbra sem tudni pontosan, azt viszont igen, hogy az egyik forgatókönyvíróról van szó. Szerencsére Todd McFarlane nem esett kétségbe a szituáció miatt, már előrehaladott tárgyalásokat folytat egy másik Oscar-díjas íróval. A rendező olyannyira bizakodó a projekt kapcsán, hogy azt is kijelentette, biztos a forgatások idei rajtjában.

A Spawn története egy egykori bérgyilkosról szól, aki halála után a pokolba kerül, de ott az ördög a saját végrehajtójaként, emberfeletti hatalommal felruházva visszaküldi őt a Földre, ahol bosszút állhat a gyilkosain. A 1997-es filmben (amelynek forgatókönyvét Todd McFarlane írta) Michael Jai White játszotta el az antihőst.