Mindenki megnyugodhat, korhatáros lesz az új Predator

Shane Black megígérte, hogy új életet lehel a Predatorba – és bár a rajongók fanyalogtak egy kicsit, hogy a trailer nem elég véres és feszült, a kész film végül korhatáros besorolás alá került, vagyis R-rated lett.

Azaz: megnyugodhatunk, az új film nem egy családi mesedélután tökéletes alapanyaga, hanem ígéretéhez hűen igenis tele van véres jelenettel, kaszabolással, szexuális utalásokkal és mocskos beszéddel. Black hozzáállásán ugyanis érződik, hogy két elvárásnak is szeretne megfelelni egyszerre – egy oldalról szeretné visszaadni a Predator titokzatosságát, és valami újat vinni a sztoriba, másrészt próbál hű maradni az eredeti, tesztoszterontól túlfűtött, kemény katonákkal és még keményebb hangulattal operáló filmhez.

A titokzatosság egy sarokpont: az eredeti film egyik legfeszültebb része, hogy gyakorlatilag csak a legvégén találkozunk a szörnnyel szemtől szembe, így a rettegés és a félelem hosszú ideig arctalan és megfoghatatlan marad. Viszont mivel már ismerjük a Predator alakját és viselkedését, kellett valami újat csempészni a történetbe. Így születtek meg a ragadozóknál is ragadozóbb, Ultimate Predatorok, akik még egy fokkal sikeresebbek, hatékonyabbak és kíméletlenebbek a gyilkolásban.

A még félelmetesebb ellenféllel majd szeptember második felében találkozhatunk a mozikban, addig pedig bízzunk benne, hogy a Predator - A ragadozó valóban tudja azt az élményt hozni, amit a rendező ígért.