Mindent a filmről: Egyiptom istenei

Ebben a látványos akció-kalandfilmben, az emberiség fennmaradása a tét, amikor egy váratlan halandó hős Bek (Brenton Thwaites) vállalja az izgalmas utazást a világ és igaz szerelme megmentése érdekében. Ahhoz, hogy sikeres legyen, segítséget kell kérnie a hatalmas Hórusz (Nikolaj Coster-Waldau) istentől hogy szövetségese legyen Széth (Gerard Butler), a könyörtelen sötétség istene ellen, aki elfoglalta Egyiptom trónját, és az egykor békés és virágzó birodalmat a káoszba és a konfliktusba vezeti. Ahogy a lélegzetelállító kűzdelem Széth és csatlósai ellen a túlvilágra veeti hőseinket, az Istent és halandó társát, bátorságukat és áldozatkészségüket tesztelve, remélik, hogy győzedelmeskednek a végső összecsapásban.

A Summit Entertainment bemutatja a Thunder Road Pictures / Mystery Clock Cinema gyártásában készült Alex Proyas filmet.

A GYÁRTÁSRÓL

Az ősi mítoszok hatalma és a mai legtehetségesebb mesemondók képzelete találkozik ebben a hihetettlen akció dús fantasy / kaland filmben, az „Egyiptom istenei”-ben (Gods of Egypt). A szórakoztató és látványos produkció egy olyan élénk univerzumba kalauzolja el a közönséget, ami nagyobb, mint a világunk és ahol számos epikus csata játszódik.

Képzeljünk el egy kőből faragott világot amit arannyal vontak be. Vizuálisan futurisztikus, ebben az alternativ világban ősi istenek élnek a halandók között. Ez az együttélés addig létezett, amíg béke volt, de az ember és Isten közti bizalom megtört, az önhittség, a féltékenység és az árulás, mint a pusztítás minden teremtés hajnalán. A látnok rendező, Alex Proyas egy időn és történelmen túli Egyiptomot hozott létre, ide kalauzolja a mozilátogatókat, a vakító városképek, mitológiai karakterek, és epikus hősiesség és feszültséggel teli, fantasy akció-kalandfilmbe. Proyas egy teljesen egyedi, unikális világot épített, ami kombinálja az időtlen művészeti történetmesélés és a legújabb digitális mozi technológiáját.

Az írók Matt Sazama és Burk Sharpless törekedtek arra, hogy a közönségnek egy izgalmas, bonyolult kalandot, ami részben tisztelgés, részben fikció és teljesen lakhatatlan tapasztalatot adjanak. A Osiris mítoszt használva alapként, az „Egyiptom istenei” (Gods of Egypt) újra képzeli a mese a napisten Ra, a bosszúéhes fia Széth és Ra kötelességtudó unokája Hórusz történetét, a több klasszikus elbeszélés egyetlen adrenalin fűtött filmbe olvasztva követi egy huncut halandó kalandjait, aki egyesíti erőit a bukott istennel, hogy megmentse a világot a káosztól és a zsarnokságtól.

Ez egy eredeti történet, ami eltér bármitől amit a nézők láthattak.

Az „Egyiptom isteneiben” bemutatott luxus és fantasztikus világ létrehozásához szükség volt némi segítségre a világ minden pontjáról. Bár a forgatás elsősorban az ausztrál sydney-i Fox Studioban zajlott, az alkotók időnként használták a Sydney Centennial Parklands a szemkápráztató táját is. Az igazán nemzetközi gyártáshoz a világ minden tájáról érkeztek rajzoló, kreatív és technikai csapatok. A film lenyűgözően vizuális élménye, bonyolult speciális effektusai és részletes beállításai az iparágak legtehetségesebb művészeinek, többek között az ausztráliai Iloura és Rising Sun Pictures, valamint élvonalbeli VFX animáció és design-cégeknek köszönhető, mint az amerikai az Tippett Studios, akik a stop-motion és a számítógép által generált animációkért feleltek; és az Aaron Sims Company, aki kulcsszerepet játszottak a karakter designban. Montreal RODEO FX cég a környezet kialakításáért feleltek.

A SZEREPLŐKRŐL

AZ ISTENEK

RA (Geoffrey Rush): Ozirisz és Széth apja, Ra a Fény és a Kozmosz Ura. Az ő feladata, hogy áthúzza a napot a mitológiai Egyiptom felett végén minden egyes nap. Ahogy ezt megtette, átjut a káosz alvilágába ahol megkűzd a démon Apophis-al. Miután legyőzi Apophis-t minden éjjel, Ra visszatér az élők világába és magával hozza a fényt, egy új napra virradva. Ra a világ alkotója és a végső őre. Rendelkezik egyfajta rálátással minden élő istent és halandót tekintve, az életet ajándékként, mint egy leckét, és egy utazást tekinti. Az ő szemében, Ozirisz és Széth egyenlőek.

Ra istenség, bár meglehetősen szerény és kötelessége-tudatos a legerősebb és a legdominánsabb istenség, a maga közel 20 láb magas voltával, a fegyvere egy lándzsa.

Széth (Gerard Butler): Ra isten fia, a sivatag istene, Széth-et a féltékenység marja. Széth szemében, apja láthatóan kedvezett bátyjának Ozirisznek, aki a természet és az élet istene, bölcs uralkodó és irgalmas segítője emberi lelkek túlvilágra jutásának. Széth úgy véli, hogy a halandók nélkülözhetőek és az isteneknél alábbvalóak. Széth a hatalmat, a teintélyt és az anyagi jólétet mindenek felett tartja.

Széth istenség egy páncélozott Sakál lény, fegyvere az uralkodói jogar.

Hórusz (Nikolaj Coster-Waldau): Hórusz a Levegő Ura. Bár az egója kezdetben felfújt, státusza, mint istenség miatt, Bekel való kapcsolata révén, Hórusz lassan megtanulja tisztelni a halandókat, sőt egészen megkedveli őket. Ez a fajta változás szükséges less ahhoz, hogy megbosszulja apja, Ozírisz halálát és visszaszerezza a trónt a bitorló Széth-től.

Hórusz istenség egy sólyom fejű alak, szárnyas és páncélozott. Ereje a szemeiben lakozik.

Hathor (Elodie Yung): A szerelem, a zene és az alkohol istennője. Hathor kívánatos mindenki számára aki rá veti tekintetét. Mint a Nyugat Úrnője, Hathor feladata volt, hogy a lelkeket a túlvilágra kísérje.

Hathor egy negyvenkét csillagos karkőtőt hord, ami távol tartja a sötét birodalm démonjait.

Thoth (Chadwick Boseman): A Bölcsesség istene, Thoth rendelkezik az egész világ tudásával. Bár Thoth egy zseni, e mellett nagyon öntudatos is, és tudását arra használja, hogy ártson másoknak. Egóját is nagyrészt felemészti az értelem. Thoth nem igazán tud bízni bárki másban, mint önmaga, amit úgy győzött le, hogy több száz automatát alkotott, mindet a sjaát képmására.

Thot istenség egy Ibis és szellemi bátorsága páratlan.

Astarte (Abbey Lee) és Anat (Yaya Deng): A háború két istene, Astarte és Anat egyaránt szépek és brutálisak. Irányítják és meglovagolják a két hatalmas kígyót (Anat fekete, és Astarte fehér kígyói), melyek mérge éget, mint a folyékony tűz.

A HALANDÓK

Bek (Brenton Thwaites): A pajkos Bek szerény sorból származik, és a szívén túl keveset tudna adni szíve választottjának, Zayanak. Miután elvesztette hitét az istenekben, Bek csupán a saját buzgalomára és találékonyságára számíthat ahhoz, hogy boldoguljon az életben.

Zaya (Courtney Eaton): A szép és szerény Zaya határozottan hisz az istenekben. Azt hiszi, hogy az ők a forrása mindennek amire egy halandónak csak szüksége lehet az életben. Bár kissé bölcsebb mint Bek és tudja, hogy az anyagi javak kevéssé fontosak, mégis szereti őt.

Urshu (Rufus Sewell): A legfélelmetesebb ember Egyiptomban, Urshu feladatul kapta Széth hatalmas obeliszkjének építési feladatát és hozzá Zayát mint a saját személyes rabszolgája. Urshu túlságosan sokra tartja az aranyat és anyagi gazdagságot.

(Big Bang Media)