Bár sokszor csúszott, sőt, most már hosszú évek ót tűkön ülve várják a rajongók, most végre úgy tűnik, hogy jövőre érkezik az Iron Sky The Coming Race - ezt az örömteli hírt a stúdió egy kibővített, több mint 5 perces előzetessel ünnepelte meg, hogy a türelmes közönséget is ismét lázba hozza.

Nem kérdés, hogy van mivel: a megszokottól eltérő hosszúságú videó igen bizarr részletekkel örvendeztet meg mindenkit, aki bírta az első részt, az Támad a Holdt, amelyben néhány űrhajós véletlenül felfedez egy titkos náci bázist a Holdon. A nácik természetesen mindent megtesznek azért, hogy visszatérjenek az anyabolygóra, és elfoglalják az őket megillető birodalmat.

Már az első film is bővelkedett szürreális és eszement szereplőkben, fordulatokban és helyzetekben, a második rész pedig szeretné ezt egy kicsit intenzívebben csinálni. A rendező Timo Vuorensola ismét olyan szereplőket nyert meg a projektnek, mint Udo Kier és Tom Green, ráadásul tanult az első film gyerekbetegségeiből, és külön közösségi finanszírozású kampányokat hirdetett arra, hogy a film CGI részét összepakolhassák. Ezt össze is hozta: már az előzetesből kiderül, hogy a második rész sokkal profibb látványvilágot ígér, mint az első.

A film 2014 és 2015 között forgott, azóta folyamatosan érkeztek belőle ízelítők – és folyamatosan tolódott a premier. A végső dátum jelen pillanatban 2019 január, vagyis már csak kicsit több mint fél évet kell várnunk arra, hogy megtudjuk, az Egyesült Államok hüllőelnöke tulajdonképpen miért pacsizik le egy T-rexen lovagoló hüllő-Hitlerrel. Megannyi kérdés.

A történet szerint az Földet nukleáris háború pusztította el, ám a Föld mélyén létezik egy olyan erő. amely vagy megmenti a szenvedő emberiséget, vagy örökre eltörli azt a bogyó felszínéről. Ehhez pedig az ősi Vril alakváltó fajával kell megküzdenie a hősöknek, és egy csapat dinoszaurusszal.

Röviden ennyi, hosszan pedig itt az előzetes: